Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Gas ponovo sve atraktivniji energent
  Smanjenje cene gasa za velike potrošače
  15.05.2015.

  Shodno Ugovoru o snabdevanju koji JKP Suboticagas - Subotica ima sa svojim snabdevačem prirodnog gasa JP Srbijagas - Novi Sad, za velike potrošače je u 2015. godini došlo do smanjenja nabavne cene gasa, u odnosu na cene gasa iz marta meseca, i to u proseku za 17,5 posto.

  2397_1.jpg
  Dragan Božinović, direktor JP „Suboticagas”

  —Po odbitku troškova „mrežarine“ i kapaciteta koji su različiti za svakog pojedinačnog potrošača, prosečna cena gasa za april mesec je manja za oko 7 dinara po m3 (bez PDV-a) i ona u proseku iznosi 46,64 dinara po m3, što je polazna cena za sve buduće cenovne korekcije.  Na smanjenje cene uticali su kriterijumi: smanjenje cena naftnih derivata na svetskom tržištu u zadnjih 9 meseci, kao i zatečeni kurs dolara na početku obračunskog meseca, uz očekivanje da će ovi kriterijumi u narednom periodu uticati na daljnje smanjenje cene gasa za velike potrošače, kaže Dragan Božinović, direktor JP „Suboticagas”.

  Božinović objašnjava da, iako je u letnjem periodu potrošnja gasa za javno snabdevanje (domaćinstva i mali poslovni potrošači) minimalna, cena gasa za ove potrošače će do daljnjeg ostati na zatečenom nivou, prema odluci Agencije za energetiku Republike Srbije.

  Nada Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja