Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  U povodu obeležavanja 200 godina od rođenja biskupa Ivana Antunovića
  „Čovik s Bogom”
  18.05.2015.

  U sredu, 13. maja, održana je konferencija za novinare, na kojoj je saopšteno da će Bunjevačka matica u saradnji sa Katoličkim institutom za kulturu, povijest i duhovnost „Ivan Antunović”, povodom dva veka od rođenja bunjevačkog preporoditelja, prosvetitelja i rodoljuba biskupa Ivana Antunovića, izdati reprint molitvenika „Čovik s Bogom” iz 1884. godine, koji je štampan na 912 strana i pisan na bunjevačkom jeziku.

  2412_1.jpgKako je tom prilikom rekao Ivan Sedlak, predsednik Bunjevačke matice, izdavanje molitvenika je od posebnog značaja, imajući u vidu njegovu istorijsku i društvenu vrednost. Predgovor je pisao mons. dr Andrija Anišić, župnik crkve Sveti Roka, koji se tokom svog rada dugi niz godina bavio životom i radom biskupa Antunovića.

  Saopšteno je i da će svečana promocija biti održana 17. juna, u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 19 časova. Na promociji će Ivan Sedlak pročitati svoj referat o radu biskupa Antunovića, a biće pročitan i predgovor.  U muzičkom delu programa najavljeno je izvođenje bunjevačkih pesama, a učestvovaće i crkveni hor „Collegium musicum catholicum”.

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja