Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  „Slobodna zona” u bioskopu Eurocinema
  22.05.2015.

  Filmski festival "Slobodna zona" je započeo turneju 2015 na kojoj će učestvovati preko 40 gradova Srbije među kojima je i Subotica.  U Subotici su se filmovi počeli prikazivati u bioskopu Eurocinema od 21.  do 27. maja sa početkom u 17 časova, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

  2426_1.jpg 

  Na programu će se naći pobednik po izboru publike film So zemlje, nemačkog reditelja Vima Vendersa, koji obrađuje 40 godina bogate karijere fotografa Sebastia Salgada i njegovo putovanje kontinentima prateći večno menjajuće čovečanstvo, svedočeći svojim aparatom nekim od najznačajnijih događaja skorije istorije. Film kojim je svečano otvorena deseta jubilarna Slobodna zona pred prepunim Sava Centrom i koji je doživeo četiri festivalske reprize na zahtev publike, 20 000 Dana na Zemlji, rediteljskog dvojca Ijana Forsajta i Džejn Polard, prati muzičara i autora Nika Kejva i njegov dvadesethiljaditi dan života, takođe će biti predstavljen publici širom Srbije. Film pruža iznenađujuće iskren uvid u umetnički proces, bavi se pitanjem šta nas čini onim što jesmo i slavi moć transformacije koju nam kreativnost nudi.

  Publika će imati priliku da vidi i poslednji film priznatog palestinskog, Hani Abu Asada, Omar, napeti triler koji drži pažnju od početka do kraja o izdaji, navodnoj i realnoj, u okupiranim teritorijama Palestine.

  Na repertoaru ovogodišnje Turneje nalazi se i ostvarenje islandskog reditelja, Benedikta Erlingsona O konjima i ljudima, urnebesan i čudesan debitantski film i jedinstvena oda vezi izmedju ljudi i konja na Islandu, kao i dokumentarni film Huberta Saupera, Dolazimo kao prijatelji, koji raskrinkava podmukle metode savremenog kolonijalizma.

  Poseban deo programa činiće filmovi koji se bave migrantima, u čijem sklopu će biti prikazani filmovi Timbuktu, Abrerahmana Sisakoa i LogBook Serbistan, Želimira Žilnika. Timbuktu se bavi dinamikom između stanovnika afričkog grada koji se našao na udaru islamskih ekstremista, dok LogBook Serbistan obrađuje sudbine ilegalnih imigranata koji traže azil u Srbiji.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja