Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Subotičkoj opštoj Bolnici uručen novi ultrazvučni aparat
  Ove godine i Centar za vantelesnu oplodnju
  25.05.2015.

  • Subotičkoj Opštoj bolnici proteklog vikenda i zvanično je uručen novi ultrazvučni aparat sa tri sonde, od kojih je jedna 4d, a donatori su Internacionalni klub žena i Žena ambasadora.

  2438_1.jpg 

  Vrednost novog aparata je oko 40.000 eura, a on će se upotrebljavati u subspecijalističkoj ambulanti za dijagnostiku i lečenje steriliteta, koja će do leta proraditi u okviru prve faze izgradnje Centra za vantelesnu oplodnju.

  Uručenju donacije prisustvovao je dr Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koji je najavio da će resorno Ministarstvo pružiti podršku, kako bi Subotica do kraja godine dobila Centar za vantelesnu oplodnju, a celu ideju je na inicijativu dr Aleksandra Radulovića, načelnika Centra za vantelesnu oplodnju i prim.prof dr sci specijaliste ginekologije i akušerstva u subotičkoj bolnici podržao Grad, koji je u budžetu za ovu godinu opredelio oko 4 miliona dinara za neophodne građevinske radove koji će se izvoditi u Centru.  Uprava za kapitalna ulaganja je ovaj projekat podržala sa oko 10 miliona dinara.

  2438_2.jpg

  - Podsetio bih da je počela da se realizuje ta ideja, nakon osam godina, zahvaljujući lokalnoj samoupravi. Ovo je veliki posao koji smo započeli i nadam se da će on kako nam je i obećano biti do kraja realizovan, jer je u interesu svih građana kao i same subotičke bolnice, a između ostalog doprineće smanjenju genetskih malformacija. Samo je jedan segment u radu odelenja za humanu reprodukciju kao krajnji vid lečenja, sve ostalo je održavanje zdravlja reproduktivnog trakta i populacije, što je veoma značajno za sredinu poput naše, gde je natalitet mali kao i prirodni priraštaj, a uporedo imamo povećanu incidencu genetskih malformacija - rekao je između ostalog dr Radulović.

  Sa problemom neophodnosti opremanja Centra za vantelesnu oplodnju, predstavnice Internacionalnog Kluba žena su se upoznale pre 9 meseci, kada su posetile Opštu bolnicu. Donacija je u međuvremenu obezbeđena zahvaljujući aktivnostima na Dobrotvornom bazaru, koji ovaj Klub organizuje svake godine u decembru. U prikupljanju sredstava u humanitarne svrhe učestvovalo je više od 40 ambasada.

  Grad koji je nakon osam godina podržao Projekat izgradnje Centra za vantelesnu oplodnju kako tvrde u bolnici na ovaj način će se pozicionirati na karti visokog zdravstvenog turizma sa mogućnošću povećanja usluga koje se pružaju posetiocima.  U lokalnoj samoupravi su uvereni da će Projekat biti završen u roku i obećavaju da će se obezbediti sve što je moguće da to tako bude.

  - Imamo realne šanse da u sledećih godinu dana zaista realizujemo ovaj Projekat i da subotička bolnica konačno dobije ovakav Centar. Lokalna samouprava svake godine iz budžeta izdvaja više miliona dinara kojima finansiramo mlade bračne parove i kojima na ovaj način pomažemo da dođu do potomstva.  Na ovaj način sprečićemo parove da odlaze u inostranstvo zbog ovog problema, jer ovde u Subotici imamo stručne kapacitete - istakao je između ostalog gradonačelnik Jene Maglai.

  Predstavnice Internacionalnog kluba žena su nakon bolnice posetile i subotičku „Kolevku” gde su se upoznale sa potrebom opremanja senzorne sobe i ugradnje lifta.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja