Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Video klipom protiv droga
  27.05.2015.

  U okviru projekta „Hoću da znam, jer ja biram" na konkurs za video klip, koji ima za cilj da ukaže na posledice korišćenja psihoaktivnih supstanci, do sada je pristiglo 11 video klipova srednjoškolaca iz gotovo svih gradova sa teritorije Vojvodine. Video klipovi se mogu pogledati na istoimenoj facebook stranici, koju ažurira Kancelarija za mlade.

  Dejana Baltes- Od 6. do 27. maja, mladi i posetioci naše stranice mogu da pogledaju ove klipove i stave lajk, te ih na taj način dele po socijalnim mrežama i tako podrže mlade ljude koji su investirali svoje slobodno vreme da bi napravili ove klipove koji govore o štetnosti upotrebe psihoaktivnih supstanci. Početkom juna se sastaje stručni žiri i dodeljuju se nagrade za prva tri mesta, a one su raznolike poput knjige našeg poznatog tenisera Novaka Đokovića koja je u domenu sporta i druge. Dodela nagrada biće javno organizovana na svetski Dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, 26. juna u Subotici - objasnila je Dejana Baltes, koordinatorka Kancelarije za mlade Grada.

  Konkurs je otvoren od 5.  maja, za video klipove u trajanju od 3 minuta, koji mogu da budu snimljeni mobilnim telefonom ili kamerom, a svi klipovi su već postavljeni na fejsbuk stranicu "Hoću da znam, jer ja biram", specijalno otvorenu za ovu namenu.  Na nagradni konkurs za kratki film prispelo je do sada 11 filmova iz 7 gradova odnosno škola AP Vojvodine, a u izradi je učesvovao 21 autor.

  - Gradovi iz kojih su prispeli kratki filmovi su Senta, Sečanj, Subotica, Novi Sad, Ada, Vršac i Pančevo. Škole koje su uzele učešće na konkursu su Gimnazija sa Domom učenika za talentovane učenike „Boljai“ Senta, Gimnazija “Uroš Predić” Pančevo,Tehnička škola “Moša Pijade” Ada, Politehnička škola Subotica, Elektrotehnička škola “Mihajlo Pupin” Novi Sad, Školski centar “Nikola Tesla” Vršac i Srednja škola “Vuk Karadžić” Sečanj - rekla je Baltesova.

  Neki od naziva filmova koje su srednjoškolci za ovu priliku izradili su “Extázis”, “Nyújts kezet”, "Gde je srećna porodica?", "Gume", "Čovek je slobodno biće",“Odluka znači život” i slični.

  Projekat "Hoću da znam, jer ja biram", u okviru kojeg je i otvoren Konkurs za video klip, odobren je od strane Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu, a u Subotici ga zajednički sprovode Zavod za javno zdravlje Subotica, Udruženje za pomoć zavisnicima i bivšim zavisnicima "Restart" iz Novog Sada i Politehnička škola.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja