Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Održana 4. redovna sednica Skupštine slepih i slabovidih Subotice
  Nebriga za osobe sa belim štapom
  01.06.2015.

  Udruženje slepih i slabovidih Subotice održalo je u utorak, 26.  maja 4. redovnu sednicu Skupštine na kojoj su se članovi Udruženja i gosti, upoznali sa aktivnostima Udruženja iz prošle godine, finansijskim planovima i budućim aktivnostima.

  2467_1.jpg

  - Problemi su i dalje prisutni, najviše nas muči nedostatak materijalnih sredstava. Pokušavamo da apliciramo na Konkurse kako bi taj problem donekle rešili.  Ostao je i problem nerešene prostorije koju i dalje tražimo, jer nam je ova zbog strmih stepenica izuzetno neodgovarajuća. U narednom periodu pokušaćemo da nastavimo da rešavamo ovaj problem sa lokalnom samoupravom - kaze Nenad Nimčević, predsednik Udruženja slepih i slabovidih Subotice.

  Redovnoj sednici Udruženja prisustvovao je između ostalih gostiju i Vladimir Panin, predsednik Saveza slepih i slabovidih Vojvodine koji je istakao da Savez u svom sastavu ima 13 organizacija, 2 opštinske i 1 gradsku, dok su druge međuopštinske organizacije, a pokriva teritoriju svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini.

  - U Savezu slepih Vojvodine imamo 3.119 članova. Pružamo pomoć našim organizacijama na terenu, pa smo se tako odazvali i godišnjoj skupštini u Subotici da bi se upoznali sa njihovim aktivnostima. Pokrajinska organizacija slepih i slabovidih i dalje ima problem zapošljavanja osoba sa invaliditetom bez obzira što postoji Zakon o tome koji je donet na nivou Republike - naveo je Panin.

  Udruženje slepih i slabovidih Subotice ima 615 članova, od toga 12 školske dece.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja