Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Subotica bila domaćin IX Kongresa urgentne medicine Srbije
  Savremena Hitna služba spasava živote
  02.06.2015.

  U organizaciji Srpskog lekarskog Društva, Subotica je od ponedeljka, 25. do četvrtka 28.  maja, bila domaćin IX Kongresa urgentne medicine Srbije. Kongres i sve aktivnosti održane su u hotelu "Galleria", a akcenat skupa bio je na najvažnijim temama, vezanim za rad Službe urgentne medicine.

  2472_1.jpg

  Stručnjaci iz ove oblasti razmenjivali su iskustva iz oblasti organizacije rada Službe, masovnim nesrećama, traumama, kao i o potrebi formiranja helikoptersko - urgentne medicine, koju mnoge zemlje u okruženju već imaju, ali je u Srbiji nema. Govorilo se i o dispečerskoj službi, koja igra važnu ulogu tokom hitnih stanja.

  - Urgentna medicina je specifična grana medicine, jer se bavi spasavanjem životno ugroženih pacijenata. Usled stalnih izmena u protokolima, ukoliko ih ne pratimo, smanjiće se i šanse za spasavanje ljudskih života kao i mogućnost za preživljavanje ljudi koji se nađu u tom stanju.  Upravo iz tih razloga, organizujemo ovakve skupove, kako bi prezentovali sve novine iz grana medicine i razmenili iskustva, koja ćemo ubuduće preneti na naše pacijente - istakla je dr Snežana Holcer Vukelić, sekretar Sekcije urgentne medicine.  Predavači na stručnom skupu bili su iskusni i poznati stručnjaci iz oblasti urgentne medicine, održane su brojne radionice, u jednoj od njih prikazana je demonstracija traume osoba u urgentnim stanjima. Skup je svečano otvoren u ponedeljak, u Velikoj većnici Gradske kuće, a prisusustvovalo je oko 300 lekara i drugih medicinskih radnika iz zemlje i inostranstva.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja