Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Gradska organizacija Crvenog krsta obezbedila humanitarne poklone za novorođenčad
  Poklon paketi novorođenim bebama
  14.06.2015.

  Gradska organizacija Crvenog krsta već više od dve decenije unazad praktikuje da polovinom juna, a nakon Nedelje Crvenog krsta koja se obeležava od 8. do 15. maja, bebama rođenim u toj nedelji daruje poklon pakete.

  2519_1.jpg

  I ove godine, po 23. put, paketi su podeljeni mališanima i roditeljima u saradnji sa Opštom bolnicom Subotica a sadržinu paketa obezbedili su Crveni krst Vojvodine i Srbije, dok se subotički Crveni krst potrudio da taj sadržaj bude još bogatiji.

  — Ono što je kuriozitet ove godine je da imamo 34 bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta, što je skoro dvostruko više u odnosu na ranije periode. Praktikujemo da podelu paketa svake godine uradimo polovinom juna, kada bebe ojačaju i majke se oporave.  Vrednost paketa je oko 4 do 5 hiljada dinara, a naša organizacija ih je obogatila sa pampers pelenama i sredstvima za higijenu beba — rekao je dr Siniša Trajković, sekretar subotičke organizacije Crvenog krsta.

  U Crvenom krstu u toku su i druge aktivnosti, pa tako 15. juna sredstvima prikupljenim od Akcije solidarnosti đaka osnovnih i srednjih škola opredeljenih za njihov zdravstveni i socijalni oporavak, učenici putuju u odmaralište Crvenog krsta u Bačkoj Palanci. Prema rečima nadležnih u Crvenom krstu, učenici će imati stručnu pratnju, a u razgovoru sa predstavnicima škola koji su zaduženi za saradnju sa Crvenim krstom, dogovoreno je da naredne godine prikupljena sredstva budu veća i da se obezbedi letovanje za te učenike.

  — U Bačku Palanku putuje 29 dece iz 29 škola, među kojima su i troje iz Specijalne škole „Žarko Zrenjanin” i nekoliko učenika Škole „Dositej Obradović”. Volonteri iz omladinske organizacije Crvenog krsta upoznavaće ih sa programskim aktivnostima naše organizacije, a imaće i stručnu pratnju iz svojih škola.  U povratku je planiran obilazak Novg Sada i Petrovaradinske tvrđave — rekao je Trajković.

  U Letnji kamp Sutomore, 18.  juna, kreće druga grupa dece, u sklopu tradicionalne saradnje Crvenog krsta Subotice sa Crvenim krstom Danilovgrada. Ovo je treća godina kako se obavljaju reciprocitetni kampovi, a deca iz Danilovgrada će boraviti kao gosti Crvenog krsta Subotice 13. jula na Paliću. Učesnici ovih kampova su članovi omladinskih organizacija Crvenog krsta, koji su svojom aktivnošću u proteklih godinu dana zaslužili ovakav vid odmora.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja