Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Dijabetes u Vojvodini
  15.11.2012.

  Savez društava Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti, lokalna udruženja dijabetičara i Laboratorija Medlab, a sve uz podršku Instituta za javno zdravlje Vojvodine, udružili su se na sprovođenju jednog obimnijeg istraživanja dijabetičara u Vojvodini. Preliminarni rezultati će biti saopšteni na završnoj konvenciji obeležavanja 14. novembra, Svetskog dana borbe protiv dijabetesa u Izvršnom veću Vojvodine dana 15.11.2013. godine u 13 časova.

  252_1.jpg

  Više od 8% stanovništva Srbije ima dijabetes, a više 90% obolelih ima tip 2 dijabetesa dok na svakog obolelog dolazi po jedna osoba koja ni ne zna da boluje od dijabetesa. Dijabetes se takođe nalazi među pet vodećih uzroka smrti u Srbiji i većini zemalja u svetu, a u našoj zemlji od dijabetesa godišnje umre oko 3000 osoba.

  Polazeći od svega gore navedenog, udružene su snage i odlučeno je da se uradi opsežna analiza na teritoriji cele Vojvodine. Konkretno, na teritoriji grada Subotice, uradiće se besplatan sistematski pregled za 70 dijabetičara.

  U sredu 06.11.2013. godine od 9 do 11 časova, u prostorijama Otvorenog univerziteta, na prvom spratu, na Trgu cara Jovana Nenada, Subotica uradiće se onoliko sistematskih pregleda koliko bude pacijenata, ali je poziv otvoren za sve ostale do popune konačnog broja obolelih od dijabetesa u Subotici i naredne nedelje mogu zakazati preglede u laboratoriji MEDLAB.

  V. Đ.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja