Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Ministar Vulin: Srbija neće podizati zidove
  26.06.2015.

  Nakon što je Mađarska Vlada nedavno najavila da će na granici sa Srbijom podići ograde, azilanti sve brže napuštaju Srbiju.  Naša zemlja neće podizati zidove, rekao je Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije, prilikom nedavnog boravka u Subotici.

  2567_1.jpg 

  - Radićemo u skladu sa najvišim svetskim i evropskim standardima, kao i sa našim zakonodavstvom, na prvom mestu štiteći interese naše zemlje, ali i vodeći računa o ljudskim pravima svih. Srbija ne može nikoga sprečiti da podigne zid, ali ga ona sigurno neće dizati, kao ni ograde prema svojim susedima - istakao je ministar Vulin.

  Ministar je podsetio da će 1. jula biti održana zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske, gde će pitanje zida biti jedna od glavnih tema. Podsetio je da u poslednje vreme azilanti sve brže napuštaju našu zemlju.

  - Prosečno smo imali oko 600 ljudi koji traže stalni smeštaj, a sada ih je oko 250 koji ostaju u nekom od njih. Sprečavamo ilegalne prelaske granice, a oni koji zatraže azil u skladu sa međunarodnim konvencijama, imaju pravo na slobodno kretanje na teritoriji zemlje - naglasio je ministar Vulin.

  Ministar je dodao da se pravo kretanja ne može zabraniti nikome, a da je na Srbiji da obezbedi da ono bude sigurno, bezbedno, sanitarno čisto, kao i da sve bude u skladu sa odgovarajućim standardima.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja