Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  "Mama, slušaj!", predstavljena u Art bioskopu Lifka
  Mala knjižica velike Lane
  01.07.2015.

  U Art bioskopu "Lifka" u utorak, 23. juna održana je promocija knjige "Mama, slušaj!" subotičke spisateljice Ivane Papeš Bogosavljev.

  Sala bioskopa Lifka bila je mala da primi sve goste, ljubitelje pisane reči, a sav prihod od prodaje knjige u iznosu od oko 20.000 dinara namenjen je Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka" iz Subotice.

  2589_1.jpg

  U ovoj knjizi Ivana Papeš Bogosavljev je u ulozi mame koja je ujedno i učiteljica, ali i zapisničar sekretar Laninih duhovitih izjava.  Knjigu je objavio Banatski kulturni centar, a recezent je poznati vojvođanski književnik Radovan Vlahović koji je takođe prisustvovao promociji.

  Na duhovit i šaljiv način, ali i veoma iskreno majka Ivana i ćerka Lana razmenjivale su dijaloge i crtice iz knjige "Mama, slušaj!", koje su naišle na gromke aplauze publike.

  - Kada sam primetila da Lana izgovara svoje bisere, počela sam da ih zapisujem u svesku, a potom su mi prijatelji iz Banatskog kulturnog centra pomogli da izdamo ovu knjižicu.  Najupečatljivija misao moje devojčice bio je njen odgovor na moju rečenicu izgovorenu njoj u spontanom razgovoru.  "Lana, da li znaš da te volim nenormalno?", na šta mi je ona odgovorila: "Mama nije nenormalno voleti svoje dete". Ta rečenica zapisana je i u ovoj knjižici. "Mama, slušaj!" je ustvari vapaj čitave jedne generacije kojoj pripada i Lana, sa porukom da treba da slušamo, a ne samo da čujemo svoju decu šta pričaju - rekla nam je Ivana nakon promocije.

  Lana je nakon promocije ponosno i na svoj iskreni detinji način delila autograme, a iznad svega je bila ponosna na svoju mamu koja joj je, kako je nekoliko puta spontano naglasila, pomogla da napiše ovu knjižicu.  Nakon "Van vremena", ovo je druga po redu objavljena knjiga Ivane Papeš Bogosavljev koja je član je pesničkog kluba Orfej iz Subotice, beogradskog kluba pisaca Čukarica i Udruženja balkanskih umetnika. Piše ljubavnu poeziju i pesme za decu.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja