Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Hitna opet prebukirana pozivima
  04.07.2015.

  Služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja imala je u junu pune ruke posla. Kako je za „Subotičke novine” rečeno, samo u ovom mesecu zabeleženo je čak 850 lekarskih intervencija na terenu.

  - Prosečan broj intervencija po danu je 29. Međutim, tokom juna ovaj broj je na dnevnom nivou izuzetno varirao.  Samo tokom poslednjeg vikenda, broj intervencija se povećao i do 40, te se dešavalo da se za samo par minuta prime i do 4 urgentna terena. To praktično znači da su dve ekipe koliko ih ima na teritoriji Grada radile intenzivno. Najčešće se intervenisalo kod pacijenata koji imaju kardiološke i neurološke tegobe, dok su u ovom periodu češće i povrede koje su nastale usled pada sa drveta - kaže za naš list dr Mihaela Budimski, PR Doma zdravlja.

  2602_1.jpgPored velikog broja terenskih intervencija, obavljen je i veliki broj pregleda u ambulanti Službe.  Tako se čak 1.550 pacijenata javilo zbog različite etiologije.  Mali je broj pacijenata koji imaju virusne infekcije dok su u porastu povrede, alergijske reakcije i ubodi krpelja, što se i očekivalo za ovo doba godine, tvrde u Domu zdravlja.

  Tehničari su obavili 1.500 intervencija na terenu i transporta pacijenata na specijalističke preglede, dok je kolima Hitne pomoći pređeno čak 35. 000 km.

  Iz Hitne službe upućuju apel građanima da se ukoliko nisu u stanju da im je potrebna urgentna pomoć, tokom dana obraćaju isključivo svojim ambulantma opšte prakse, jer su zbog povećanog broja poziva, ekipe uglavnom na terenu, te nema ko da ih pregleda u Službi hitne pomoći, čak iako okrenu broj ove Službe.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja