Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Nastavljene manifestacije u okviru Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva
  Slamarska kolonija u Aleksandrovu
  28.07.2015.

  Tradicionalni Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva, koji ove godine doživljava svoje četrnaesto izdanje, nastavljen je u subotu, 18. jula, svečanim zatvaranjem kolonije slamara u Aleksandrovu, u organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Aleksandrovo”.

  2695_1.jpgKako je tom prilikom istakao Tihomir Vrbanović, predsednik KUD „Aleksandrovo”, ovo je drugo izdanje pomenute kolonije.

  – Drago nam je što je naša kolonija uvrštena u okviru značajnog Festivala bunjevačkog narodnog stvaralaštva, a radovi su delo naše slamarske sekcije koja broji desetak članova i koja se, zajedno sa nama predstavlja kroz naše nastupe, turneje... – kazao je Vrbanović.

  Slamarska sekcija se sastaje dva puta nedeljno, a u okviru kolonije su nastale perlice od slame koje će ove godine krasiti domaćine i goste prilikom obeležavanja nacionalnog praznika Bunjevaca, „Dana Dužijance”.

  Marija Cerna, jedna od slamarki, govorila je šta je tokom kolonije rađeno, a posebno je istakla radost što je uključen i veći broj mladih članova KUD „Aleksandrovo”.

  – Posebno nas raduje što se u rad kolonije uključilo mnogo mladih, trudili smo se da im prenesemo sve što smo mi nekada naučili, pa da se tradicija izrade predmeta od slame nastavi i dalje.

  Na svečanom zatvaranu kolonije domaćine, učesnike i goste pozdravile su Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta i Kata Kuntić, predsednica Organizacionog odbora Festivala, dok su najmlađi članovi „Aleksandrova” program ulepšali spletom bunjevački igara. Takođe, vrednim slamarkama, članicama slamarske sekcije KUD „Aleksandrovo”, uručene su tom prilikom i zahvalnice u ime organizatora XIV FBNS.

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja