Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Ekipe Hitne pomoći prebukirane pozivima građana
  Najviše ugroženi hronični bolesnici
  29.07.2015.

  Viske temperature donose sve više posla ekipama subotičke Hitne pomoći.  U najtoplijim danima, ekipe intervenišu i do 50 puta, što je prosečan broj intervencija za 24 sata, tvrde u ovoj Službi.

  dr Mihaela Budimski— Visoke temperature utiču kako na zdravo, tako i na bolesno stanovništvo.  Pacijenti koji imaju hronične bolesti, teže podnose vrućine i sporo se adaptiraju. To se naročito odnosi na osobe koje boluju od kardiovaskularnih, neuroloških i metaboličkih bolesti. Osobe koje imaju problema sa pritiskom, moraju češće da kontrolišu vrednosti krvnog pritiska jer se pojačanim znojenjem, gubi tečnost, te može doći do pada pritiska. Tokom vikenda najčešći pozivi su upravo bili kod bolesnika sa hroničnim srčanim oboljenjima koji su se žalili na nizak pritisak, gušenje i slabost – naglašava dr Mihaela Budimski, PR subotičkog Doma zdravlja.

  Radnim danima, kako tvrde u službi Hitne pomoći, ekipe češće intervenišu na javnim mestima zbog kolapsa i naglog pada pritiska.  Istovremeno se u ambulantu Službe i dalje javlja veliki broj pacijenata sa različitim tegobama. Samo tokom proteklog vikenda, pregledano je kako tvrde dežurni lekari 200 pacijenata, koji su se za pomoć obraćali uglavnom zbog simptoma u vidu slabosti, malaksalosti, vrtoglavice i problema sa pritiskom.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja