Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Veljko Miletić (13) iz Subotice je talentovani gitarista kome dobri poznavaoci muzike predviđaju blistavu karijeru
  Košarku voli, za muziku živi
  16.08.2015.

  Oduvek je želeo da svira bubnjeve, ali mu se ta želja nije ostvarila. Sa šest godina počeo je da svira frulu da bi samo nekoliko meseci kasnije uzeo u ruke akustičnu gitaru, koju ne ispušta do danas.  Pesmu Riblje čorbe „Nemoj srećo, nemoj danas“ odsvirao je zajedno sa Borom Đorđevićem, a nedavno je nastupio i na „Rock festivalu“ u Bajmoku sa svojim profesorom Nenadom Došenovićem Besnim. Osim što svira gitaru, trenira i košarku u subotičkom „Spartaku“, a želja mu je da postane što bolji gitarista i specijalista endokrinolog

  2772_1.jpg
  Veljko i Bora Čorba u klubu Underground

  Iako ima samo trinaest godina Veljko Miletić iz Subotice poznat je u muzičkim krugovima kao izvrstan gitarista, kome stručnjaci predviđaju blistavu karijeru. Svojim znanjem, upornošću i pre svega talentom uspeo je da „obori s nogu“ sve koji su ga ikad slušali kako svira, jer prosto je neverovatno da tako mali dečak briljantno može da odsvira instrumental u najpoznatijim svetskim hitovima grupa poput „Guns ’n’ roses“.  Osim što svira gitaru po nekoliko časova dnevno, trenira i košarku u subotičkom „Spartaku“, a kada ga pitate šta više voli, on odgovara „košarka je moja ljubav, muzika moj život“.

  —Kada sam išao u zabavište počeo sa da sviram frulu. Samo nekoliko meseci kasnije uzeo sam u ruke ujakovu akustičnu gitaru i zavoleo taj instrument, koji do danas ne ispuštam iz ruke. Doduše, moram priznati da sam oduvek želeo da sviram bubnjeve, kaže kroz smeh Veljko Miletić.

  Veljko objašnjava da se njegova baka, koja živi u Bajmoku najviše naslušala njegove svirke, mada ga je u svet muzike uveo ujak Daniel Kolar, koji i sam voli muziku i gitaru.

  2772_2.jpg—Poslednje dve godine ozbiljno se bavim muzikom. Moj prvi profesor bio je Oleg Samarski iz Bajmoka, sa kojim sam vežbao na akustičnoj gitari.  Sada me podučava Nenad Došenović Besni i sa njim sviram na električnoj gitari.  Inače sviram na legendarnoj Epiphone Les Paul, odnosno poznatijoj kao „Gibson“ gitari, dok imam i „Roster“ gitaru koja je na prodaju. Osim toga imam i tri akustične gitare, koje čuvam za uspomenu, priča Veljko Miletić.

  Do sada je, kako kaže, nastupao bezbroj puta na školskim priredbama, ali i po klubovima.

  —Nastupao sam sa bendom „In progress“ na „Rock festivalu“ koji je održan početkom avgusta u Bajmoku, ali i sa svojim profesorom Nenadom Došenovićem Besnim.  Zatim sam svirao u pivnici „Rog“, a pesmu Riblje čorbe „Nemoj srećo, nemoj danas“ odsvirao sam zajedno sa Borom Đorđevićem u klubu „Underground“ u Bajmoku, nastavlja Veljko Miletić.

  Naš sagovornik napominje da najviše od muzike voli da sluša rok, hard rok i bluz, da su mu omiljene grupe „Guns ’n’roses“ i „Deep purple“, a gitaristi Slash, Angus Young i Radomir Mihajlović Točak.

  —Obožavam da sviram, ponekad vežbam čitav dan, ali ipak ne bih da upišem Srednju muzičku školu, već je medicina moj izbor.  Želim da postanem lekar, specijalista endokrinolog, i pored toga, naravno da sviram, objašnjava Veljko Miletić.

  Za Veljka, kažu da je neviđeni muzički talenat, koji se retko rađa.  On je apsolutni sluhista, a svirati je počeo tako što ni sam nije znao šta radi, tek uvek je dobro zvučalo.

  —Obožavam da sviram instrumentale, što vežbam na matrici.  Težim da budem solo gitarista, a jednog dana najradije bih da zasviram u svom bendu. Volim da sviram što više i što teže instrumentale, a želim da postanem „poludivlji“ kao i moj profesor Došenović, zaključuje Veljko Miletić.

  Veljko je inače učenik sedmog razreda OŠ „Sonja Marinković“. U onome što radi i voli ima bezrezervnu podršku svoje porodice. Letnji raspust provodi u Bajmoku, sa društvom, koje se često uveče okupi uz gitaru. Na popularnosti i angažmanu u klubovima mogu da mu pozavide i poznatiji gitarsti. Za nekoliko godina, ako ovako nastavi, moguće je da ćemo Veljka Miletića gledati i na svetskoj muzičkoj sceni.

  2772_3.jpg

  V.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja