Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u Gradskoj biblioteci prezentovan Zbornik „Islamska arhitektura u Srbiji“
  Građevine svedoče o životu
  04.09.2015.

  U čitaonici Gradske biblioteke, 27. avgusta održana je prezentacija Zbornika „Islamska arhitektura u Srbiji“ u organizaciji udruženja "Sandžački ćilim" iz Sjenice i Fakulteta za Islamske studije iz Novog Pazara.

  2845_1.jpg

  Projekat je omogućilo i podržalo Ministarstvo kulture Srbije.— Ideja samog Zbornika je, da se kroz ovu vrstu materijalno-kulturnog nasleđa promoviše kako identitet Bošnjaka, tako i turistički potencijal naroda- kaže Indira Kuburović iz udruženja "Sandžački ćilim".  —Kako ova vrsta kulturno istorijskog nasleđa ne postoji sabrana u pisanom obliku i veoma malo se o njoj zna, namera nam je da se bošnjačko kulturno nasleđe bolje upozna, sačuva od zaborava i daljeg propadanja. Arhitektura nisu samo građevine, nego i prostor i vreme u kom se nekada živelo i ostao trag.

  Zbornik je nastao kao rezultat međunarodne Konferencije u okviru istoimenog projekta čiji je cilj prepoznavanje, profi lisanje i promovisanje kulturnog nasljeđa islamske arhitekture u Srbiji raznih umjetničkih stilova kao i prožimanje islamske i pravoslavne arhitekture.  Promoteri Zbornika “Islamska arhitektura u Srbiji” su prof. dr Šefket Krcić i Doc. dr Rejhan Kurtović.

  L.R.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja