Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Pokret „Dosta je bilo“ u Subotici organizovao potpisivanje peticije protiv rasprodaje državne imovine
  Ko će uhvatiti „poslednji voz”?
  09.09.2015.

  Oko dve stotine Subotičana potpisalo je da su protiv davanja poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini velikim korporacijama i prodaje „Telekoma“ strateškom investitoru

  Pod geslom „Poslednji voz: tvoja zemlja ili njihova država“, pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“, članovi pokreta za Severnobački okrug, sa bivšim ministrom rada na čelu, prikupljali su pre dve nedelje potpise podrške i delili flajere, nastojeći da Subotičanima objasne svoje motive i ciljeve.

  2865_1.jpg„Nazvali smo akciju: „Poslednji voz – tvoja zemlja ili njihova država“ misleći na partokratiju i potpuno nam je nebitno da li se radi o SNS-u na republičkom nivou, DS-u na pokrajinskom ili o bilo kojoj drugoj partiji na lokalnim nivoima.  Jer, oni su svi međusobno povezani i napravili su svoju partijsku državu u kojoj partijski zapošljavaju svoje kadrove, seju strah tako da se ljudi boje za svoja radna mesta, boje se za egzistenciju, svi ćute i uveli su potpuni medijski mrak da na televiziji sa nacionalnom frekvencijom ne možete ništa da kažete, građani o ovome ništa ne znaju i razbijaju nam državu bukvalno“, rekao je za „Subotičke novine“ Saša Radulović.

  Najvažniji cilj pokreta „Dosta je bilo“ je, po rečima Radulovića, da spreči poslednju rasprodaju imovine, nakon čega će Srbija postati zemlja jeftine radne snage i u kojoj će paori na rasprodatoj najkvalitetnijoj zemlji biti najamni radnici u tim korporacijama.  On je to nazvao katastrofalno pogrešnom poljoprivrednom politikom.

  „Izgleda da mi više, kako ovi naši političari misle, ne umemo ni svinje da odgajamo pa nam trebaju neki strani investitori da dođu i rade to za nas! Druga tačka je – umesto da država procesuira tajkune, kao što su najavljivali, ona im poklanja građevinsko zemljište praktično besplatno, a treća je infrastruktura. Prodaja „Telekoma“, što je takođe duboko pogrešno, jer kada prodate kompaniju strateškom investitoru, on ne kupuje kompaniju nego tržište! Ono što treba uraditi sa velikim korporacijama je da treba izbaciti stranke i državu iz upravljanja, profesionalizovati ih i izvesti na berzu, tako da budu dostupne i domaćim investicionim fondovima, penzionim fondovima, građanima – tako rade sve uspešne zemlje na svetu“, rekao je Saša Radulović.

  Na samom Korzou prikupljeno je oko dve stotine potpisa, ali je nekoliko poljoprivrednika zamolilo da ponesu papire da bi nastavili akciju u svojim selima, tako da to nije konačan broj.  „Dosta je bilo“ tvrde da i pored medijske blokade podrška na sajtu pokazuje da već sada imaju siguran cenzus na izborima, i da on i dalje raste. Da bi ukazali na medijski mrak kojem su izloženi, promocije pokreta prati čuveni dobošar Jovan Čudanov iz Ledinaca, čime se simbolično naglašava da im je u 21. veku jedino preostalo sredstvo oglašavanja – iz 19.veka!

  M.Radojčin

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja