Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Poskupljenja
  Vodovod, Čistoća i Pogrebno
  16.09.2015.

  Javna komunalna preduzeća podnela su, u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima, zahteve za korekcijom cena, nakon što su njihovi nadzorni odbori usvojili takve odluke, imajući u vidu uputstvo osnivača, to jest Grada, da se povećanje cena ne može planirati pre isteka jedne godine od prethodnog poskupljenja.

  2893_1.jpgNovi cenovnik „Vodovoda i kanalizacije“ predviđa za korisnike u individualnom i kolektivnom stanovanju povećanje cene čiste vode od skoro 5 odsto, odvođenja otpadne vode 18 odsto a prečišćavanja 21,5 odsto.  Za korisnike u poslovnim prostorima cene čiste vode i odvođenja otpadne vode ne bi se menjale, a prečišćavanje bi se umanjilo za 2,8 odsto. Ukoliko dobije saglasnost lokalne samouprave, „Vodovod“ će odluku o poskupljenju primenjivati od 1. oktobra.

  Zahtev Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ je da se cena usluga upravljanja komunalnim otpadom, odnosno odnošenja smeća, koriguje za 4,2 odsto, u visini projektovane inflacije u ovoj godini.  Ukoliko bude odobrena, nova cena primenjivaće se od prvog dana narednog meseca od dana stupanja na snagu.

  Nadzorni odbor JKP „Pogrebno“ takođe je predvideo da se u Odluci o cenama pogrebnih usluga, usluga pri sahranjivanju i održavanju groblja izvrši korekcija za 4,2 odsto, za svaku stavku cenovnika pojedinačno i to linearno 5,5 odsto za sve usluge, pošto je poslednje povećanje cena bilo 26.  septembra prošle godine.

  M R

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja