Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Kanjiža ostaje bez Jazz festivala
  18.09.2015.

  Jazz festivala u Kanjiži je otkazan, nakon 20 godina organizovanja i značajnog kulturnog traga koji je taj Festival ostavio na jazz sceni Srbije.

  Organizatori Jazz festivala u Kanjiži saopštili su da će ove godine napraviti pauzu, iako je Festival već na pragu, ali fi nansijske okolnosti su nametnule ovakvu nevoljnu odluku.

  2902_1.jpg 

  —Festival moramo da otkažemo, iako ne našom voljom. U ovom trenutku, kada su mnogi očekivali da se predstojećeg vikenda Jazz festival održi, bilo bi izlišno da govorimo o nezahvalnoj fi nansijskoj situaciji i okolnostima u kojima se nalaze organizatori nekomercijalnih kulturnih događaja. Naročito organizatori jazz festivala, pa još više onih, kojima u fokusu interesovanja nije main stream, već isključivo tekovine savremene imporvizacije i avangardni pokreti unutar jazz-a. Ipak, ne možemo a da Vam ne prenesemo gorak utisak koji ostaje, nakon pročitanog zvaničnog pisma našeg Ministarstva kulture i informisanja koje tvrdi da „ Jazz festival u Kanjiži nije od interesa za Republiku Srbiju”, kaže Dejan Vujinović iz festivalskog tima.

  Vujović je izrazio i očekivanja, da će ipak 2016. godina doneti bolje dane za kanjiški Festival, te da će biti u mogućnosti da pozovu sve posetioce tog Festivala ponovo u Kanjižu, na novo jesenje festivalsko druženje.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja