Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Porodično preduzeće za inženjering, proizvodnju i trgovinu „Real Impeks” d.o.o. Subotica
  Romići: Specijalisti za podvodne motore
  24.09.2015.

  Preduzeće je osnovano u junu 1991. godine. U početku se bavilo sastavljanjem i ožičavanjem upravljačkih ormana za pumpne sisteme, nekadašnjeg giganta u ovoj oblasti, preduzeća “Sever”, što je dovelo do širenja interesovanja prema pumpnim sistemima i pumpama za vodu. Počeci su bili u kancelarijama Privredne komore u nekadašnjoj Engelsovoj ulici, dok je servis bio i ostao na današnjoj adresi Marka Oreškovića 41c na Paliću. Nakon nekoliko godina, osnovna delatnost prelazi u servisiranje i popravku pumpi za vodu.

  2927_1.jpg

  Interesovanja su se širila iz godine u godinu kako bi danas preduzeće „Real Impeks” postalo lider u oblasti premotavanja dubinskih potapajućih elektromotora na teritoriji Srbije.

  Firma „Real-Impeks” pored osnovne delatnosti vrši plasman i posredovanje u poslovima nabavke i uvoza pumpi za vodu, elektromotora, industrijskih frekventnih regulatora, industrijskih transmitera pritiska vode kao i servisiranje proizvoda u garantnom i vangarantnom periodu.

  2927_2.jpg
  Miloš Romić, direktor „Real Impeks”-a

  —Ciljna grupa nam nisu fizička lica, već Javna preduzeća na čitavoj teritoriji Srbije i velike kompanije. Moramo da pohvalimo Javna preduzeća u Vojvodini, a među njima bi istakli i naše velike kupce, subotičku Toplanu i Vodovod i kanalizaciju. Održavamo puno vodovoda na teritoriji Srbije, a sa ovim brojem radnika smo jedna od većih servisnih organizacija u ovoj branši.  Najdalji vodovodi koje održavamo su Tutin i Bela Palanka.  Fiat iz Kragujevca nam je jedan od ozbiljnijih kupaca i mislim da smo se tamo kvalifikovali kao jedan od servisera dosta visokog ranga u fabrici. Od većih i interesantnijih poslova izdvojio bih još i fabriku vode u Bačkim vinogradima koja je puštena ovog leta u rad. Tu fabriku smo 2012. godine sa oko desetak šlepera uvezli iz Rumunije i kompletno je reparirali i izmontirali u Bačkim vinogradima.  Dosta smo vezani za naučne ustanove, imamo usku saradnju sa Prirodno matematičkim fakultetom iz Novog Sada, sa kojim smo započeli saradnju 2001.  godine a radili smo i pilot projekat postrojenja za prečišćavanje vode u Banja Luci kao i mnoge druge..., kaže Miloš Romić, direktor preduzeća.

  2927_3.jpg
  Milan i Nikola Romić

  Preduzeće „Real Impeks” je zvanični serviser proizvođača pumpi „Wilo”, generalni zastupnik turske fabrike pumpi „Vansan” i mnogih drugih svetskih renomiranih proizvođača. Prošle godine preduzeće je uvelo i sistem kvaliteta ISO 9000.

  —Naš osnovni moto je da ne trgujemo tuđom mukom, tuđim uslugama.  Naše komitente koji rade usluge koje mi ne vršimo, direktno povezujemo sa našim kupcima, jer svako u lancu treba da zaradi ono što mu pripada. Specijalisti smo za podvodne motore i verovatno najveći premotavači istih u Srbiji te mnogi servisi čak donose podvodne motore na premotavanje kod nas. Nekada je u Subotici postojalo 6-7 servisa pumpi.  Trenutno postoje samo dva takva servisa. Firma je porodična i konstantno se širi jer smatram da sinovi treba da naslede jednu zdravu firmu.  Za 24 godine poslovanja nismo ni jedan dan bili u blokadi i nismo uzeli nijedan dinar kredita.  Sve što smo izgradili, urađeno je iz naših sredstava, laganom linijom razvoja, kaže Miloš.

  2927_4.jpg
  Tokom izgradnje fabrike vode u Bačkim Vinogradima

  Stariji sin Milan, inženjer razvoja i master inženjer mehatronike kaže da je do sada urađeno dosta interesantnih projekata, a svoju ulogu vidi u preuzimanju dela posla oko razvojnog inženjeringa. Pored saradnje sa PMF-om, Milan ističe i saradnju sa njegovim departmanom mehatronike u Novom Sadu. Mlađi sin Nikola zadužen je za radionicu, organizaciju, nabavku i ispunjavanje rokova servisa pumpi.  Kako kaže, imaju mnogo klijenata, godišnje i do 700 radnih naloga.

  —Trenutno imamo 15 stalno zaposlenih radnika, od kojih su troje sa visokom stručnom spremom i sve ostale kvalifikovane radnike svih starosnih dobi čije obrazovanje pripada ovoj struci.  Imamo stalno otvoren konkurs za električare. U poslednja dva meseca smo primili dva radnika.  Ne pravimo diskriminaciju po starosnoj dobi, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. Svi radnici su nam prijavljeni, plata se isplaćuje jednom mesečno, krajem meseca za tekući mesec, zajedno sa svim doprinosima koji sleduju, zdravstvenim i socijalnim osiguranjem, godišnjim odmorom.. Nemamo fluktuaciju da nam odlaze radnici, svi koji se zaposle kod nas, ostaju trajno.  Takođe, obezbeđujemo radnicima svake godine i deo trinaeste plate pred Novu godinu.  Pre pet godina u firmu je došao i stariji sin Milan, koji je završio robotiku u Novom Sadu, pa smo krenuli sa razvijanjem dela njegovog upravljanja. Sticajem okolnosti, prošle godine nam se pridružio i mlađi sin, Nikola, kaže Miloš Romić.

  Kako kažu, od politike su se distancirali, pomažu mnoge sportske kolektive, bili su sponzori Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Paliću, finansirali su hrvatsku koloniju održanu u avgustu ove godine…

  —Naš pravac razvoja će i dalje biti ova delatnost, sve što se tiče vodosnabdevanja. Jedna od vizija je da poslovanje podelimo u dva pravca, na tehniku i inženjering i drugi sistem maloprodaje, koji će biti usko specijalizovan samo za ovu branšu, od navodnjavanja do opremanja bunara, kaže Miloš Romić.

  Vizija preduzeća „Real Impeks” je da ostanu sinonim za preduzeće koje stalno postavlja više standarde, kako u oblasti poslovanja, pružanja usluga i trgovine, tako i u oblasti življenja i koje, ne samo da uvodi nove navike i trendove, nego ih i predviđa i kreira, da budu sinonim za preduzeće koje posluje u dosluhu s vremenom koje dolazi.

  S. Đurikin

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja