Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Manifestacija "Sportski pozdrav" uskoro na Trgu
  Promocija sporta namenjena mladima
  27.09.2015.

  Na platou ispred Gradske kuće, i ove godine, 3. oktobra, u 11 časova, biće održana humanitarna manifestacija „Sportski pozdrav”, u organizaciji udruženja "Stvaranje" i udruženja „Autizam Subotica”.

  2940_1.jpg
  Suzana Skenderović

  Prošle godine udruženje „Stvaranje” promovisalo se upravo ovom humanitarnom manifestacijom, koja je obuhvatila oko 600 učesnika iz preko 30 različitih sportskih klubova i oko desetak likovnih, kreativnih, plesnih i dramskih radionica.

  — "Sportski pozdrav" je humanitarna manifestacija usmerena na promociju i razvoj sporta među mladima i ima za cilj da na zanimljiv i neposredan način uključi što više dece u sport i zdrav način života. Takođe, roditelje upućujemo na značaj pravilnog bavljenja sportom kod dece predškolskog, školskog uzrasta i omladine, ali pomažemo i deci i osobama sa invaliditetom u smetnjama u razvoju, da se uključe u sport i uopšteno njihovu inkluziju i osećaj pripadništva široj društvenoj zajednici — kaže Sanja Conić, koordinator manifestacije.

  U udruženju „Autizam Subotica” tvrde će se i ove godine tokom manifestacije prodavati magneti, limunada i drugi suveniri koje su izradili članovi subotičkih udruženja, a prilikom kupovine, posetioci će dobiti tiket za nagradnu tombolu. Izvlačenje dobitnika biće na sam dan manifestacije a neko od učesnika ili gostiju će biti nagrađen za svoju humanost, u čemu se i ogleda originalnost „Sportskog pozdrava ".

  — Prikupljena sredstva svake godine idu nekom drugom udruženju kao pomoć. Prošle godine je to bilo udruženje „Autizam Subotica”, a ove godine sredstva idu za nabavku aparata za sušenje briketa, za briketirnicu udruženja „Zajedno” —objašnjava Suzana Skenderović, predsednica udruženja „Autizam Subotica”. Ona dodaje da se ove godine manifestacija „Sportski pozdrav” poklopila sa Evropskim danom osoba sa autizmom, što je i prilika da na taj dan podrže osobe sa autizmom i još jednom pokaže da su i oni ravnopravni članovi društvene zajednice.

  U slučaju lošeg vremena, organizatori su nam potvrdili da će manifestacija biti odložena.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja