Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Obeležen 29. septembar, Svetski Dan srca
  Lane od bolesti srca umrlo 1406 osoba
  03.10.2015.

  Svetski dan srca, 29. septembar, obeležen je i u Subotici raznim akcijama.

  Ovogodišnji slogan „Zdravi izbori za srce, za sve i svuda“, usmeren je na stvaranje zdravog okruženja koje bi omogućilo ljudima da naprave zdrav izbor za svoje srce. U subotičkom Zavodu za javno zdravlje kažu da i dalje raste broj oboljevanja i stopa smrtnosti usled bolesti srca i krvnih sudova.

  2963_1.jpg
  dr Zorica V. Dragaš

  — Od bolesti srca i krvnih sudova, u Severnobačkom okrugu u 2014. godini umrlo je 1.406 osoba, 578 muškaraca i 828 žena, istaknuto je povodom 29.  septembra, Svetskog dana srca, koji će i ove godine biće obeležen brojnim manifestacijama i aktivnostima.  Kardiovaskularne bolesti predstavljaju multifaktorijalno oboljenje, te je neophodna kontrola faktora rizika. Pravilna, izbalansirana ishrana, isključenje duvanskog dima i redovna fi zička aktivnost, prilagođena godinama starosti najzačajniji su način sprečavanja ovih bolesti — kaže dr Zorica V. Dragaš, specijalista socijalne medicine u subotičkom Zavodu za javno zdravlje.

  Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje u saradnji sa Preventivnim centrom Doma zdravlja i ustanovom„ Apoteka Subotica”, organizovali su u sredu, 30. septembra u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta zdravstvenu akciju, gde su građani mogli da provere nivo holesterola i šećera u krvi i dobiju savete lekara o prevenciji kardiovaskularnih oboljenja.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja