Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Sve izvesnija gradnja nove Poslovne zone?
  Od „Zorke“ prave poslovnu zonu za lokalna preduzeća
  05.10.2015.

  Na prostoru nekadašnjeg hemijskog giganta „Zorka“, u istoimenoj Mesnoj zajednici, biće izgrađena poslovna zona za lokalne preduzetnike.

  Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika, kaže da je u pripremi studija za novu poslovnu zonu i da je plan da infrastrukturno uređeni poslovni prostori budu ponuđeni malim firmama, koje već posluju ili započinju biznis, da bi im bilo omogućeno da izađu iz garaža i drugih neuslovnih prostorija.

  2971_1.jpg  - Ima dosta posla da se prostor privede nameni, od čišćenja i izgradnje pristupnih puteva, ali onoliko koliko Grad budu koštali poslovni prostori, po toj ceni biće ponuđeno i preduzetnicima. Postojaće uslovi da ne bi došlo do manipulacija. Firme će morati da zapošljavaju i duži vremenski period da održavaju prostor i rade u njemu, a ne da ga preprodaju za nekoliko puta veću cenu od one koju smo im omogućili. Pripremamo paket pogodnih uslova, kakvi još ne postoje u Srbiji – kaže Hristov.

  Gradska uprava je još uvek u pregovorima za otkup 30 hektara građevinskog zemljišta od „Zorkakopa“. Plac je prethodno bio u vlasništvu „Viktorija grupe“ koja je „Zorku“ kupila 2010. godine za 186 miliona dinara. Prostor ima trafo stanicu, industrijski kolosek i tri bunara i prema planovima prvog kupca, prostor je trebalo da bude sedište logističkog centra, zbog blizine granice sa Mađarskom i centra Subotice. Uređenje je započeto, ali je nekretnina ubrzo prodata drugoplasiranom kupcu, a pošto je 55 hektara ostalo zapušteno, Grad je odlučio da ga otkupi.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja