Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Obeležavanje nacionalne "Nedelje dojenja"
  Majčino mleko najbolje za imunitet deteta
  06.10.2015.

  Nacionalna nedelja dojenja pod sloganom „Neka i majke koje rade, doje", ove godine, posvećena je ukazivanju na blagodeti majčinog mleka za zdravlje bebe.

  Lekari kažu, da sve više više mladih majki odlučuje da doji svoju novorođenčad, što je pozitivno, obzirom da majčino mleko u prvih šest meseci života predstavlja „zlatni standard” u imunitetu organizma deteta.

  2975_1.jpgOvogodišnja "Nedelja dojenja" ujedno je apel svim donosiocima odluka i poslodavcima, da pruže odgovarajuću podršku zaposlenim majkama da doje.

  — Dojenje u prvih šest meseci života predstavlja zlatni standard, ističu lekari, koji dodaju da bi uz dopunsku ishranu sa dojenjem trebalo nastaviti bar do 12 meseci života.  Dojenje predstavlja prvu imunizaciju odojčeta, koja ga štiti od mnogih bolesti, kako u najranijem dobu, tako i kasnije tokom života — tvrde u subotičkom Zavodu za javno zdravlje.

  Dojenje, tvrde lekari, čuva i majčino zdravlje, jer žene koje doje, imaju bolju mineralizaciju kostiju i dvostruko manji rizik od preloma kuka. Dojenje dopinosi smanjenju rizika od nastanka raka dojke i jajnika, a rizik je manji ukoliko je prvi porođaj bio pre 30-e godine života.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja