Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Na prvom Međunarodnom festivalu horova u Herceg Novom
  Srebrna plaketa horu „Sveti Roman Melod”
  09.10.2015.

  Crkveni hor "Sveti Roman Melod" je od 2. do 4. oktobra učestvovao na prvom Međunarodnom festivalu horova u Herceg Novom u Crnoj Gori i osvojio srebrnu plaketu.

  —Odličan i zapažen nastup hora privukao je pažnju publike, koja ih je ispratila burnim aplauzom. Prezadovoljna sam nastupom hora, obzirom da su u konkurenciji bili polu profesionalni i akademski horovi. Program koji su izvodili bio je sačinjen od kompozicija različitih epoha, žanrova i karaktera što je dodatno uticalo na broj osvojenih bodova, istakla je za Subotičke novine Dragana Nikolić, dirigent hora "Sveti Roman Melod".

  2987_1.jpg

  U tročlanom međunarodnom žiriju bili su eminentni profesori iz oblasti horske muzike: predsednik žirija - Emeritus, Darinka Matić Marović, Giorgio Guiot, italijanski dirigent i kompozitor i Zoja Đurović, magistar horskog dirigovanja iz Podgorice.

  —Učestvovali su horovi iz Srbije, Slovenije i Crne Gore. Učešćem na ovom festivalu, hor "Sveti roman melod" je po ko zna koji put prikazao lepote horskog pevanja promovišući time i kulturu svog grada, ali i države. Kvalitet hora je prepoznala i gradska uprava, kancelarija za drušvene delatnosti i skupština grada, čija pomoć i podrška nam znače u radu. Podršku i blagoslov smo dobili i od njegovog preosveštenstva gospodina Irineja Bulovića kao i subotičke crkvene opštine, navela je posle povratka sa festivala u Crnoj Gori Dragana Nikolić.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja