Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Upozorenje Javnog komunalnog preduzeća „Dimničar“
  Lažni odžačari naplaćuju keš
  10.10.2015.

  Na vrata Subotičana, osim zaposlenih u Javno komunalnom preduzeću „Dimničar“, kucaju i lažni dimničari koji čišćenje odžaka naplaćuju po višestrukoj ceni od realne za ovu komunalnu uslugu.

  U „Dimničaru“ kažu da je „divljih“ odžačara bilo i pre i da građane treba upozoriti ne samo zbog novca, već i opasnosti od požara zbog nestručno obavljenog posla. Preduzeće je ranije podnosilo krivične prijave protiv N.N. lica i policija je u Bajmoku i Čantaviru otkrila počinioce koji su naplaćivali usluge i po 1.800 dinara dok je redovna mesečna cena 135 dinara.

  2989_1.jpg

  - Naši dimničari ne uzimaju gotovinu, jer građani naše usluge plaćaju u sistemu objedinjene naplate, mesečnim računom, zajedno sa uslugama „Vodovoda“ i „Čistoće“. Čišćenje i održavanje dimnjaka se plaća isključivo na blagajni, a ako dimničar traži novac znači da je u pitanju osoba koja ne radi u JKP – kaže Predrag Mastilović, direktor „Dimničara“.

  Osim prijave građana da im je usluga naplaćena na vratima, u „Dimničaru“ za lažne „kolege“ saznaju i u slučajevima kada neredovnim platišama pošalju opomenu.

  - Dešava se da nam se javi građanin nezadovoljan što je dobio opomenu uz tvrdnju da je novac dao dimničaru na ruke. Većina Subotičana je obrazovana po pitanju zaštite od požara, ali pojedini nisu svesni rizika i opasnosti od neprofesionalnog čišćenja.  To je posao koji se ne može poveriti svakome pošto nestručnost može izazvati požar i druge nesagledive posledice – upozorava Mastilović.

  Ukoliko se desi da dođe do paljenja, začepljenja i drugih neželjenih situacija, građanima koji imaju radni nalog i potpis ovlašćenog dimničara osiguravajuće kuće priznaju štetu. U suprotnom, kada posao obavi lažni dimničar šteta ne može biti naplaćena.

  Rade prekovremeno

  „Dimničar“ ima 27.000 korisnika, a samo 15 zaposlenih dimničara. Potreba za više radnika postoji, a sadašnji radnici uglavnom rade i prekovremeno i van radnog vremena, na poziv građana.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja