Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  EUROBIZNIS FORUM održan u Subotici
  Do radnih mesta partnerskim odnosom
  12.10.2015.

  Ideja "Eurobiznis Foruma" je da su država i privreda partneri na istom zadatku, rekao je državni sekretar u Ministarstvu za rad, dr Nenad Ivanišević, na sastanku predstavnika malih i srednjih preduzeća u organizaciji „Euro Business Club Belgrade“ i Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja.

  2999_1.jpgCilj skupa održanog u Subotici je da se predstavnici preduzeća povežu da potencijalnim partnerima u Evropi, kako bi na što bolji način prezentovali svoje proizvode, na evropskom tržištu.

  —Klub ima 200 članova i okuplja predstavnike malih i srednjih preduzeća. U njemu su i hotel Metropol iz Beograda i hotel Galerija iz Subotice. Svaka firma član Kluba zapošljava od 5 do 3.500 ljudi.  Cilj Kluba je da iskoristimo kontakte koje imamo u Evropi sa ambasadorima, za boljitak privrede u Srbiji kao pomoć resornom ministarstvu.  Ovo je 10. Kongres, a posvećen je umrežavanju u najveći turistički potencijal koji se zove Europolis. Vrednost projekta je 25 miliona evra, a biće izgrađen na Fruškog Gori, u opštini Beočin.  Preduzetnicima je potrebna izrada projekata ka EU, kako zaposliti radnika, a ne upasti u zamku da radnik ne bude produktivan. Preko 120 poslovnih branši je umreženo i razmenjuju iskustva. Tu su preduzetnici iz Srbije, Italije, Slovenije i Austrije, rekao je Igor Karadarević, predsednik „Euro Business Club Belgrade“.

  Ideja Foruma je da pokaže da su država i privreda partneri na istom zadatku, istakao je državni sekretar. Predlog je da se napravi jedan partnerski odnos sa malim i velikim preduzećima.

  2999_2.jpg—Za mene lično nema većeg patriotizma od otvaranja novih radnih mesta. Naša ideja jeste da napravimo partnerski odnos sa malim i velikim preduzećima. U stvari, nema malih i velikih preduzeća, jer preduzeće koje zapošljava jednog zaposlenog, rešava jednu porodicu. Uradićemo sve, kako bi bilo više zaposlenih. Uloga ministarstva je da pomognemo povezivanje sa evropskim fondovima, jer naša preduzeća često imaju problem u prezentaciji svojih proizvoda i saradnji sa stranim partnerima. Ideja sektora za međunarodnu saradnju i Eurobiznis kluba je da budemo most od ambasada do međunarodnih organizacija, koje imaju mogućnost da srpsku privredu još bolje predstave u svetu, istakao je državni sekretar Nenad Ivanišević.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja