Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Gradska biblioteka proslavila 125. rođendan
  Proslava velikog jubileja uz domino spektakl
  19.10.2015.

  Gradska biblioteka, najstarija ustanova kulture u našem gradu, u utorak je obeležila 125. godina postojanja.  Proslava velikog jubileja počela je otvaranjem izložbe „Subotičko građanstvo i Biblioteka na prelazu iz 19. u 20. vek“, koja je prethodila tradicionalnoj Svečanoj akademiji. Posle svečanosti u atrijumu hotelu „Galerija“ održan je jedinstveni domino spektakl „Knjigotres“.

  3029_1.jpg

  Neobična akcija realizovana je uz pomoć učenika Politehničke škole, koji su proteklih nedelju dana, strpljivo, kao domine, ređali dve hiljade knjiga iz bibliotečkog fonda. Neumorno su pomerali razmake među njima, vodili računa o veličini knjiga u redu, pazili da padaju u istom ritmu...

  — Nije nam bio cilj da obaramo Ginisov rekord, već da otvorimo naša vrata, srušimo zidove i približimo se građanima.  Ovo je bio veliki izazov i za nas i za đake. Želeli smo da skrenemo pažnju na knjige i čitanje, da pokažemo kako knjiga može da potrese svet i svest svakog čoveka, objašnjava bibliotekarka Bernadica Ivanković.  

  Učenici Politehničke škole su uživali radeći sa knjigama, naročito oni koji se obrazuju za likovnog tehničara i grafičara.

  —Bilo nam je jako zanimljivo, ne samo ređanje knjiga, već i njihov izgled i upoređivanje dizajna njihovih korica, kako se vremenom stil menjao, kažu đaci.

  Povodom rođendana proglašena je i zavičajna knjiga godine a ove godine to je Zbornik radova „Od života do života prema holokaustu“ , u izdanju Jevrejske opštine i Izdavačke kuće „Forum“, dragoceno delo koje govori o jevrejskoj kulturi i civilizaciji.

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja