Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Marija Milovanović, PR menažer „Vulkan izdavaštva”
  Sajam knjiga je i za mene najveći izazov
  26.10.2015.

  Predstojeći Međunarodni Sajam knjiga u Beogradu, koji počinje u nedelju 25. oktobra, povod je razgovoru sa Marijom Milovanović, PR menadžerom u izdavačkoj kući „Vulkan izdavaštvo”, sa kojom Subotičke novine sarađuju već drugu godinu, da bi svojim čitaocima poklonili izdanja te prestižne izdavačke kuće.

  Marija MilovanovićSajam knjiga u Beogradu, koji se otvara u nedelju, a traje do 1.  novembra, svakako će posetiti i veći broj subotičana, ljubitelja knjiga, pa će i ovim intervjuom imati priliku da se upoznaju sa novijim izdanjima „Vulkana” i njegovom Sajamskom ponudom, koju je predstavila Marija Milovanović, PR menadžer te izdavačke kuće.

  Od kada radite kao PR menadžer u izdavačkoj kući Vulkan (Vulkan izdavaštvo) i kakvo je Vaše iskustvo u vezi sa izdavačkom delatnošću. Smatramo da je važno da čitaoci upoznaju i Vaša poslovna opredeljenja, kakva je vaša suštinska vokacija?

  —U Vulkan izdavaštvu radim tri meseca i evo odmah imam priliku da pripremam Sajam knjiga, koji je sigurno najveći izazov u ovom poslu. Imajući u vidu da mnogo volim da čitam još od najranijeg detinjstva, ovaj posao je kao stvoren za mene. Prethodne 4 godine sam radila kao PR Olimpijskog komiteta Srbije, tako da u ovoj branši, suštinski, za mene ne postoje nepoznanice.

  Na pragu smo 60. međunarodnog Sajma knjiga u Beogradu, a Vulkan izdavaštvo je uvek bilo korak ispred mnogih izdavačkih kuća. Šta biste izdvojili iz ovogodišnje ponude posetiocima i ljubiteljima knjiga?

  —Imajući u vidu da je Rusija počasni gost ovogodišnjeg Sajma knjiga, štand Vulkan izdavaštva u Hali 1 posetiće i istaknuti ruski autor - Sergej Lukjanjenko.  Vulkan izdavaštvo je do sada objavilo njegova svetski poznata dela: Noćna straža, Dnevna straža, Straža sumraka, Poslednja straža, Nova straža, a premijerno za ovogodišnji Sajam knjiga pripremili smo i njegov poslednji roman- Šesta straža.

  Naš gost biće i britanski autor Stiven Votson. Nakon uspeha romana Pre nego što zaspim, jedna od sajamskih poslastica biće i njegova nova knjiga U drugom životu.

  Pored novih romana stranih gostiju koji će biti premijerno prikazani na Sajmu, istakla bih i nova dela domaćih autora.  Pored naše najpoznatije književnice Gordane Kuić i jednog od najnagrađivanijih pisaca Aleksandra Gatalice koji će na Sajmu predstaviti svoje nove romane, na Sajmu će svoja dela predstaviti i drugi domaći autori Vulkan izdavaštva - Žana Poliakov, Miloš Latinović, Slobodan Stanišić i najpoznatija modna blogerka, Zorannah.

  Vulkan izdavaštvo je dve godine uzastopno nagrađivano i proglašavano za izdavača godine. Po čemu se vaša izdavačka kuća izdvojila i za šta je nagrađena?

  —Ponosni smo na to što je naša kuća dve godine za redom proglašena za Izdavača godine, po oceni akreditovanih novinara koji prate Sajam knjiga. Verujemo da smo ove nagrade zaslužili kvalitetom objavljenih knjiga tokom godina, a jedan od argumenata stručnog žirija bio je i taj, što je Vulkan izdavaštvo godinama unazad posvećeno objavljivanju enciklopedija, monografija i kapitalnih dela. Naša kuća se izdvaja od konkurencije i po tome što u oblasti savremene književnosti imamo edicije u preko 20 žanrova, a pažnju posvećujemo i svetskim klasicima, kao i savremenoj srpskoj književnosti.

  Koja vrsta literature (naučna fantastika, trileri, horor, ljubavni romani, klasici, drama) je najzastupljenija u ponudi Vulkana?

  —U našoj ponudi na ovom Sajmu knjiga biće najviše trilera, ali naravno ostajemo dosledni i objavljivanju ljubavnih romana, koji su jedan od naših zaštitnih znakova.

  Vaš Vulkančić nudi sasvim nove knjige i izdanja dečjih knjiga. Da li ste u vrhu izdavaštva u Srbiji po toj vrsti vrsti literature?

  —Vulkančić je definitivno u samom vrhu kada je u pitanju dečija knjiga. Na Sajmu knjiga predstavićemo i nova Larusova izdanja, na koja smo veoma ponosni: Velika knjiga pronalazaka koji su promenili svet, Atlas rekorda i Rečnik lepih manira. Slobodan Stanišić, jedan od najčitanijih i najproduktivnijih pisaca za decu i mlade, predstaviće svoj serijal Život srpskih srednjovekovnih velikana u okviru koga su knjige za decu Simonida; Dušan, princ sunca; Dušan, dečak na prestolu; Dušan i Durundilo; Vitezovi Dušana Silnog i Lazar na dvoru kralja Dušana.

  Da li je po Vašem mišljenju knjiga uspela da pobedi televizijske španske, latino i druge serije? Da li je takozvana „laka literatura” još uvek iznad klasičnih i serioznih knjiga i romana i šta Vulkan planira u svom izdavaštvu u narednom periodu?

  —Smatram da knjiga i televizija nisu konkurenti i sasvim je u redu da ljudi izaberu ono što više odgovara njihovim interesovanjima.  Prema našim podacima, mogu da kažem da se knjige kupuju više nego ranijih godina, a sigurna sam da je to odraz i činjenice da se Vulkan izdavaštvo maksimalno trudi da izađe u susret potrebama i preferencijama svojih čitalaca. U ime svih nas iz Vulkan izdavaštva mogu da obećam, da ćemo se truditi da i u buduće radimo kvalitetno kao i do sada kao i da dodatno unapredimo našu ponudu.

  RASPORED GOSTOVANJA PISACA

  Na štandu Vulkan izdavaštva u Hali 1, gostovaće poznati domaći i strani pisci, prema rasporedu koji će možda opredeliti i subotičane da baš tog dana pođu na Sajam knjiga u Beograd.

  Utorak, 27.10. - gostovaće Stiven Votson od 17 do 18 sati, a Miloš Latinović od 18 do 19 časova.  Sreda, 28.10.- gostuju Stiven Votson od 16-17 sati i Sergej Lukjanjenko od 17-18 časova.

  Četvrtak, 29.10.- gostuju Slobodan Stanišić 13-14 sati, Zorana Jovanović 14-15 sati, Miloš Latinović 16-17 sati, Sergej Lukjanjenko 17-18 sati i Žana Poliakov od 18 -19 sati.

  Petak, 30.10. - gostuju Gordana Kuić 16-17 sati, Sergej Lukjanjenko 17-18 sati i Aleksandar Gatalica od 18-19 časova.

  Subota 31.10. - gostuju Zorana Jovanović 13-14 sati, Žana Poliakov 14-15, Slobodan Stanišić 15-16 sati, Gordana Kuić od 17-18 časova i Aleksandar Gatalica od 18-19 časova.

  AKCIJE I SAJAMSKI POPUSTI

  Pored brojnih hit naslova, Vulkan izdavaštvo je pripremilo i velike sajamske popuste i sjajne akcije! Na našim štandovima u Hali 1 i Hali 4 očekuju vas tri zone opasnih cena – crvena, žuta i zelena.

  U crvenoj zoni, nalaze se popularni naslovi čija je cena 199 dinara za jednu knjigu, a ukoliko kupite 3 knjige iz ove zone, cena je 499 dinara.

  U žutoj zoni, nalaze se popularni naslovi čija je cena 299 dinara za jednu knjigu, a ukoliko kupite 3 knjige iz ove zone, cena je 799 dinara.

  U zelenoj zoni, nalaze se popularni naslovi čija je cena 399 dinara za jednu knjigu, a ukoliko kupite 3 knjige iz ove zone, cena je 999 dinara.

  Na sve ove akcijske cene zaračunavamo i dodatnih 10 posto popusta za članove Kluba dobre knjige.

  Sve kupce ćemo obradovati i velikim sajamskim popustima!  Na svaku knjigu koju kupite na našem štandu, a koja već nije na nekoj od akcija, odobravamo popust od 15 posto na cenu knjige, a za tri kupljene knjige odobravamo dodatnih 10 posto popusta. Pored ovog popusta, svim članovima Kluba dobre knjige odobravamo i dodatni članski popust u iznosu od 10 posto.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja