Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 17.07.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Poljoprivreda
  Sutra se održava tradicionalni Vašar zimnice
  Svega ima, samo spremite tegle!
  29.10.2015.

  “Subotičke pijace” sutra će po petnaesti put obradovati svoje kupce već tradicionalnim Vašarom zimnice, koji će se održati na Kvantaškoj pijaci, u ulici Mirka Bogovića. Oni koji su redovni posetioci ove manifestacije već znaju da na Vašaru imaju priliku da se snabdeju svežom i kvalitetnom robom domaćih poljoprivrednika iz okoline Subotice i to po povoljnijim cenama, pa na taj način bezbrižnije dočekaju zimu sa punim ostavama i trapovima.

  3067_1.jpg
  Ono što se prodaje na vašaru do juče je još bilo u zemlji

  “Postala je praksa već od 2000. godine da se Vašar zimnice održava poslednje subote u oktobru, a s obzirom da ove godine ta subota pada na 31. oktobar, pred sam dan verskih praznika i da će mnogi toga dana posetiti grobove svojih dragih, odlučili smo da to bude nedelju dana ranije, dakle sutra, 24. oktobra. Taj dan će na kvantašu biti rezervisan za prodaju voća i povrća naših, subotičkih proizvođača i već od ranih jutarnjih sati građani će moći da dođu i odaberu ono što im je potrebno, a vašar će biti otvoren u toku dana, sve dok bude zainteresovanih posetilaca”, kaže Ilinka Vukoja, direktorica Javnog komunalnog preduzeće “Subotičke pijace”.

  3067_2.jpg
  Krompir je tradicionalno najtraženija roba na Vašaru zimnice

  Ono što je i ranijih godina odlikovalo Vašar zimnice i činilo ga privlačnim, pre svega su bogat asortiman proizvoda i povoljne cene po kojima se oni mogu kupiti.

  “Kao i uvek, biće sezonskog voća i povrća, tu pre svega mislim na jabuke, kruške, krompir, luk, papriku, kupus, karfiol i ostalo što je aktuelno u ovim jesenjim danima, a posebna je draž što je ono bukvalno do juče bilo na njivi, prema tome sveže. Što se tiče cena, mi ih ne formiramo, niti možemo da utičemo na njih, ali je praksa proteklih godina pokazala da ovakva ponuda sama po sebi znači i povoljnije cene robe, naročito ako se ona kupuje u većim količinama, kao što se to i radi kada je u pitanju pripremanje zimnice. Tako verujemo da će i ove godine kupci biti zadovoljni ne samo asortimanom i kvalitetom proizvoda, nego i pristupačnim cenama”, kaže Ilinka Vukoja.

  3067_3.jpg
  Sve što stiže na Vašar zimnice je sveže i od domaćih proizvođača

  Pozivu da donesu svoju robu na Vašar zimnice već po navici odazivaju se brojni poljoprivrednici iz okoline Subotice i oni svoje učešće ne prijavljuju unapred, nego zauzimaju prostor Kvantaške pijace na dan vašara, a pored njih biće prisutni i stalni zakupci sa svojom robom.

  “Mnogi građani već imaju “svoje” proizvođače od kojih godinama nabavljaju voće i povrće za zimnicu i to poverenje i sigurnost u poreklo robe je veoma važna tekovina ove manifestacije i ono što “Subotičke pijace” kao preduzeće koje gazduje pijačnim prostorima i učestvuje u organizovanju snabdevanja životnim namirnicama, nastoji da uvek potencira i zagovara. Takvu priliku, da biraju svoje snabdevače i na Vašaru zimnice kao i inače na pijačnim tezgama, kupci nemaju prilikom kupovine u marketima”, rekla je direktorica Javnog komunalnog preduzeća “Subotičke pijace” Ilinka Vukoja.

  M R

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja