Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Mališani Udruženja "Autizam Subotica" obeležili manifestaciju - Halloween
  Kreativni i u Noći veštica
  11.11.2015.

  U petak, 30. oktobra, u obeležavanje tradicionalne manifestacije "Noć veštica", uključila su se i deca, članovi i prijatelji udruženja "Autizam Subotica".

  Mališani tog udruženja još jednom su pokazali da su svojom kreativnošću i inteligentnim porukama sposobni da se ravnopravno uključe i u ovakav, za njih zanimljiv događaj.  To veče, mogli su se videti razni kostimi vila i vilenjaka, veštica iz crtanih filmova, crteži na ovu temu, poruke koje su mališani uz pomoć stručnih saradnika sami osmišljavali i pripremali za ovu manifestaciju.

  3120_1.jpg
  Suzana Skenderović i Brankica Tešanović

  - Bila je to naša žurka pod maskama, naš "Halloween".  Krasili su ga osmesi, kolači, maske i pre svega dobra zabava.  Bila je ovo još jedna prilika da pokažemo kako su naša deca napredovala u radu sa stručnim saradnicima - rekla je Suzana Skenderović, predsednica udruženja "Autizam Subotica".

  3120_2.jpg
  Tim Udruženja „Autizam Subotica”

  Ovu neobičnu ali nadasve zabavnu svečanost obeležile su aktivnosti koje su mališani udruženja pripremali tokom nedelje uz svoje saradnike i asistente, te su izradili zanimljive maske, eksponate i predmete poput ukrasnih šolja, koji su se te večeri mogli i kupiti po simboličnim cenama, a od kojih je prihod išao kao pomoć udruženju.

  Prethodnog petka su članice Foruma žena SDPS Subotica posetile Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom.  Tom prilikom deci koja svakodnevno borave u ovim prostorijama aktivistkinje su odnele paketiće slatkiša povodom predstojeće “Noći veštica” dok su mališani bili izuzetno kreativni u pravljenju maski za sebe i gošće. Predsednica Foruma žena Brankica Tešanović izjavila je kako je veoma bitna društvena odgovornost svakog pojedinca i da je njihova poseta uvod u jednu trajnu saradnju sa Udruženjem.

  3120_3.jpg
  Kreativni radovi mališana Udruženja

  - Veoma je važno izraziti solidarnost sa ovom decom i njihovim roditeljima, pokazati im da nisu sami sa svojim problemima i da je neophodno da društvo bude svesno svih različitosti koje čine naše okruženje.  Večeras smo imali priliku da se uverimo koliko su ova deca sjajna, maštovita i druželjubiva - rekla je Tešanovićeva.  Članicama FŽ SDPD-a uručena je zahvalnica i slika koju je naslikao Stefan, a malom Damjanu se Forum žena te partije zahvalio jer je pomogao prilikom fotografisanja ovog događaja i divnog druženja. Predsednica Udruženja “Autizam Subotica" Suzana Skenderović je, zahvaljujući se na poseti članicama SDPS Subotica, naglasila koliko je bitno da se autizam prepoznaje kao teško stanje, kako za roditelje tako i za obolelu decu.

  Peti jubilarni Novogodišnji dečiji koncert

  Ova manifestacija biće održana 20. decembra u sali Gradske kuće sa početkom u 12 časova, a kao i svake godine dečiji muzički događaj koji priprema prof. Mirna Mirkov Stes, posvećen je deci sa autizmom. Na koncertu će učestvovati deca iz klase prof. Stes i po prvi put i deca iz Centra za autizam. Koncert je humanitarnog karaktera a prihod sakupljen od ulaznica doniraće se Centru osoba sa autizmom.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja