Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Delegacija regiona Saratova u Rusiji posetila RPK Subotica i nekoliko lokalnih preduzeća
  Šanse za zajedničku proizvodnju Bačke i Saratova
  15.11.2015.

  Između regiona severa Bačke i Potisja u Srbiji i regiona Saratova u Rusiji postoji veliki potencijal za privrednu saradnju, ali i zajednička ulaganja – ocenjeno je u Regionalnoj privrednoj komori u Subotici, prilikom posete predstavnika jednog od najrazvijenijih regiona u Rusiji.

  3134_1.jpg
  Delegacija iz Saratova najavila proširenje
  trgovine i proizvodnih investiranja

  Privrednici ovog regiona i iz Saratova razgovarali su u Regionalnoj privrednoj komori Subotica sa subotičkim privrednicima i posetili nekoliko subotičkih preduzeća. Predstavljeni su investicioni potencijali i privredne slike regija severa Bačke i Potisja u Srbiji kao i Saratova u Rusiji.

  Rečeno je da je Saratov jedan od najrazvijenijih industrijsih i poljoprivrednih regiona u Rusiji, a njihovi predstavnici vide mogućnosti saradnje sa Srbijom u oblasti agrara, mašinogradnje a nagovestili su i mogućnost investiranja u ovaj region.

  -Oblast Saratova je veoma bogat industrijski region u kojem radi više od 64.000 privrednih subjekata. Sve više nas privlači oblast Subotice i Potisja za ulaganje.  Verujemo da ćemo uspostaviti privredne kontakte, istakla je Julija Švakova prvi zamenik ministra za ekonomski razvoj.

  U Regionalnoj privrednoj komori Subotica ocenjuju da je oblast Saratova u Rusiji, mada mnogo veća, dosta slična regionu severa Bačke i Potisja.

  -U tome je šansa za unapređenje trgovinskih odnosa, čiji obim je na nivou od oko 110 miliona dolara godišnje, ali i zajedničkih ulaganja, u sistemu agrara, elektrotehnike, voća i povrća, a moguća je možda i zajednička proizvodnja. Kod njih su u blizini dva koridora u toj oblasti blizu Kazahstana, što svakako može da omogući i olakša dalju saradnju, istakao je pored ostalog, predsednik RPK Slobodan Vojinović, ocenjujući i sličnosti dva regiona.

  Poseta predstavnika Saratovske oblasti Subotici usledila je svega 20-ak dana nakon velikog susreta visokih državnika dve zemlje u Moskvi, gde je, između ostalog i dogovorena ovakva vrsta regionalne saradnje.

  Andrej Hripunov, trgovinski predstavnik Ruske federacije u Srbiji rekao je da bi trebalo uraditi više od klasične trgovine, i proširiti ekonomske kontakte. Zahvalio je što se Srbija nije priključila sankcijama Rusiji, i dodao da to omogućava proširenje trgovinskih odnosa i saradnje.

  Delegacija Saratova, posle razgovora u RPK posetila je i preduzeće Mini Pani, Slobodnu zonu Subotica i preduzeće Tehnocoop.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja