Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  SDS organizovao susret sa građanima u improvizovanom “Subotičkom građanskom kafiću”
  Kafa sa narodnim poslanikom Đurišićem
  18.11.2015.

  Kafa sa narodnim poslanikom i šefom poslaničke grupe SDS-a u republičkom parlamentu Markom Đurišićem i pokrajinskom poslanicom SDS-a Tanjom Dokmanović, upriličena je krajem prethodne sedmice, u improvizovanom “Subotičkom građanskom kafiću” u holu RU u Subotici, kao konstruktivan dijalog građana i poslanika, o temema koje su važne i za građane Subotice, o kojima je govorio i Ozren Simjanovski, čelnik lokalnog Odbora SDS-a.

  3149_1.jpg
  Ozren Simjanovski

  Socijaldemokratska stranka smatra, da je potrebno promeniti izborni sistem za Pokrajinske izbore u Vojvodini, odnosno da treba da ostane proprocionalan, s tim što treba da bude personalizovan, kako bi se građanima omogućilo da prepoznaju na listama za koga glasaju u svojim izbornim jedinicama.

  —Socijaldemokratska stranka Subotica, prepoznaje problem nedostatka komunikacije između građana i njihovih predstavnika u institucijama, pogotovo u Parlamentu. Smatramo da je uloga narodnih poslanika obesmišljena izbornim sistemom u kome Vlada određuje kako će poslanici glasati. Očit primer kolektivnog glasanja ogleda se u postojanju mnoštva poslanika koji su u Skupštini glasali protiv interesa gradova i opština iz kojih su došli, uključujući i naš grad Suboticu. Kao glavni razlog vidimo trenutni izborni sistem, gde se glasa za partije, a ne direktno za kandidate za poslanike, pri čemu je poseban problem to što je čitava Srbija jedna izborna jedinica. Socijaldemokratska stranka smatra da je potrebno promeniti izborni sistem za Pokrajinske izbore u Vojvodini, odnosno da treba da ostane proprocionalan, s tim što treba da bude personalizovan, kako bi se građanima omogućilo da prepoznaju na listama za koga glasaju u svojim izbornim jedinicama, poruka je koju je u Subotici izneo narodni poslanik Đurišić.

  Ozren Simjanovski, čelnik lokalnog Odbora SDS-a kaže da je Socijaldemokratska stranka Subotica omogućila Subotičanima da postave pitanje, predlože inicijativu i saznaju iz prve ruke sve što ih zanima o radu Republičke i Pokrajinske Skupštine i poslanika i poslanica koji ih tamo predstavljaju.

  —Kafa sa poslanikom deo je aktivnosti Socijaldemokratske stranke Subotice, u okviru promocije učešća građana Subotice u demokratskim procesima, koji ima za cilj da ukaže na značaj komunikacije između građana i njihovih izabranih predstavnika. Povodom izborne kampanje, treba podsetiti i građane, da narodna poslovica kaže da "nisu krivi vukovi kad stado nastrada, krivi su pastiri". Hoću reći da je većini problema sa kojima se, na lokalu, naša mikro sredina grada susreće itekako „kumovala” pogrešna politika koja je vođena. Izgubili smo godine čekajući na pravu viziju, na obećane reforme. Takva praksa mora biti promenjena, na dobrobit svih građana. Rad gradske vlasti je najblaže rečeno nevidljiv, nema razvojnih projekata, a verujem i da sami građani našeg grada teško mogu da se sete nekog većeg rezultata lokalne vlasti, kaže Simjanovski.

  Simjanovski tvrdi da se problemi građana u Subotici uglavnom ekonomski i nezaposlenost.

  —Buduća vlast mora jasno definisati pravce razvoja grada Subotice a ljudi s pravom očekuju boljitak, pre svega ekonomski.  Trebaće nam mnogo energije, znanja, umeća, međusobne sloge. Subotički odbor SDS-a kao veliki problem, uz mnoštvo ostalih, prepoznaje masovno iseljavanje mladih iz našeg grada, što je pogubno za Suboticu. Kao jedini način da se spreči da postanemo grad starih je borba za kvalitetno obrazovanje, kao ulaznica za zdrav i normalan život. Mladima bi trebalo pružiti što bolje obrazovanje, a u taj proces trebalo bi da budu uključeni što širi slojevi stanovništva, pripadnici svih društvenih grupa i zajednica, bez obzira na njihove materijalne mogućnosti i nacionalno poreklo. Obrazovanje se mora povezati s privredom i potrebama našeg grada kako bi se sprečio odlazak mladih, kadrova, jer su oni ključni faktor u naporima da se naš grad izvuče iz krize, ocenio je Simjanovski.

  On ističe da je stranačka infrastruktura SDS-a unapređenija i razvijenija nego pred Republičke izbore u martu 2014. godine, a da po kvalitetu kadrova ne zaostaju ni za jednom partijom u Subotici, koja je imenovala funkcionere u lokalnoj i pokrajinskoj administraciji.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja