Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  „Čistoća i zelenilo“ spremna za zimu
  Zimska služba počela dežurstvo
  20.11.2015.

  Od 15. novembra, Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ spremno je da u slučaju snežnih padavina stupi u dejstvo, tako da beli pokrivač ne bi smeo da ih „iznenadi“.

  „Za razliku od prošle godine kada smo nekako u minut do dvanaest potpisali ugovore oko zakupa neophodne tehnike, ove godine smo uspeli na vreme da raspišemo javnu nabavku i obezbedimo nedostajuću mehanizaciju. Osim toga, iz sopstvenih sredstava kupili smo četiri kamiona koji mogu da nose dasku za sneg, tako da imamo 10 kamiona, 4 utovarivača i jedan grejder. Od prošle zime ostalo nam je 135 tona soli i 230 tona rizle, a nabavili smo još 1000 tona soli i 800 tona rizle, što će biti dovoljno bez obzira kako i koliko dugo padao sneg“, kaže direktor „Čistoće i zelenila“ Slobodan Milošev o tome šta je sve urađeno da od 15. novembra počne dežurstvo u zimskoj službi.

  3155_1.jpgJavno komunalno preduzeće u zimskom periodu održavaće isti broj putnih pravaca i ulica kao i ranijih godina, što znači da će prioritet imati saobraćajnice na kojima se odvija gradski prevoz, putevi za snabdevanje, prilazi školama i dečijim vrtićima, domovima zdravlja i slično. Po potrebi će za čišćenje snega biti angažovano do 45 radnika, koji su inače zaposleni na održavanju higijene grada.

  M.Radojčin

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja