Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Komunisti Srbije, Senet i Subotice osudili protivustavno otvaranje kancelarije Jobbik
  Olajoš: Pastor da prijavi „Jobbik”
  22.11.2015.

  Komunisti Srbije, Komunisti Subotice i Sente i Gradskog odboa Subotica, uputili su saopštenje kojim osuđuju otvaranje kancelarije radikalno nacionalne desnice "Jobbik" iz Mađarske u Senti, što je po njima dokaz da su u Srbiji još uvek moguće protivustavne stvari.

  3164_1.jpg—Nisu to mogli u Subotici, ali, evo, u Senti su uspeli da otvore te kancelarije, što je protivustavan čin, a naša politička elita na sva usta priča da "želimo biti pravna država". Srbija je još daleko od tog ideala. Da li mogu Komunisti Srbije ili SVM-a da otvore kancelarije u Budimpešti?  Pa ne mogu, jer i tamo je to nezakonito. U višenacionalnoj Senti i Vojvodini, otvaranje kancelarije "Jobbik"-a samo povećava tenzije i negativno utiče na međunacionalne odnose Mađara, ali i građana ma koje druge nacionalnosti. Ako su im ugrožena nacionalna i ljudska prava, odbraniće ih komšija, jer građanska Senta i Srbija na osnovu zakona i Ustava Republike Srbije, svima garantuju jednakost i život dostojan čoveka. Zato ne bi trebalo da nas brani "Jobik", jer nam je dosta iskustava iz Hortijeve okupacije 1941. do 1944.  godine. Nedužne žrtve iz Sente, koje su pale u borbi protiv fašizma obavezuju nas, da učinimo sve da se to mučno vreme i teror nad građanima nikad više ne ponovi, kažu Mikloš Nađ Oljaoš i Salma Imre, ispred subotičkih i senćanskih komunista.

  Oni izražavaju nezadovoljstvo, što ni opštinska vlast u Senti nije digla oštrije glas protiv ovakve nezakonite radnje i sprečila to.

  —Bilo bi bolje da i Pastor Ištvan, umesto obraćanja medijima, prijavi ovaj protivustavan čin nadležnim organima države. Na kancelariji ne piše da su oni u Srbiji, već u "Délvidék"-u ("Južni kraj", naziv za ove krajeve u doba velike Mađarske). Nama je ta poruka jasna – kome nije? Komunisti Subotice i Sente oštro protestuju zbog otvaranja kancelarije "Jobbik"-a u Senti i zahtevaju od MUP-a i Ministarstva pravde, da hitno postupe po Ustavu i zakonima Republike Srbije, poruka je Mikloš Nađ Olajoša i Imrea Salma.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja