Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Ministar privrede Željko Sertić posetio Mlekaru Subotica, koja je u sastavu kompanije „Imlek”
  Nova linija u Mlekari povećaće izvoz za Rusiju
  26.11.2015.

  "Mlekara Subotica" pustila je u rad novu liniju za proizvodnju Feta sira, a investicija je vredna milion evra.  Kompletna godišnja proizvodnja subotičke „Mlekare” koja je u sastavu „Imleka” biće izvozno plasirana za tržište Rusije, a poznato je da je "Imlek" deo "Mid Europa partners" investicionog fonda, u čijem sastavu su i kompanije "Bambi" i "Knjaz Miloš".

  3180_1.jpg
  Ilija Šetka, generalni direktor „Imleka”, Svetlana Glumac, direktorka
  kompanije „Moji Brendovi” i
  ministar privrede Srbije Željko Sertić

  Otvaranju nove linije za proizvodnju Feta sira u "Mlekari Subotica", u koju je investirano više od milion evra, prisustvovao je 17. novembra i ministar privrede Srbije Željko Sertić, koji je ocenio da je „Mlekara Subotica” primer, kako dobra ekonomska ideja, ako je prati predan rad, umeće, dobar menadžment, može da se razvija i napravi jednu od vodećih kompanija.

  „Mlekara Subotica” će ovom najsavremenijom mašinom, vrednom preko milion evra, godišnje da proizvede oko 2.500 tona sira, a ukupna proizvodnja biće ugovorena za izvoz na tržište Rusije.  Oko 20 odsto ukupne proizvodnje kompanije Imlek namenjeno je izvozu. CORA direktor krovne kompanije „Imleka” - „Moji brendovi“ Svetlana Glumac, najavila je da je reč samo o prvoj u nizu investicija, koje su planirane za naredni period.

  3180_2.jpg
  Otvoren novi proizvodni pogon „Mlekare Subotica”

  —"Mlekara Subotica" postoji već šest decenija, a među retkim preduzećima je u Srbiji, koja su obezbedila razvoj dobrim ekonomskim planom menadžmenta i odličnom organizacijom rada, što ju je svrstalo u vodeće kompanije. Od 556 privatizacija, 95 odsto je raskinuto, a u subotičkoj Mlekari imamo slučaj da Investicioni fond koji je kupio kompaniju, ulaže u proizvodne potencijale i neguje ozbiljan odnos prema kupcima. To govori o snazi fabrike, koja je zasnovana na ulaganju, znanju i investiranju, osnovnim polugama razvoja.  Ovde smo da podržimo otvaranje nove proizvodne linije, a namera nam je da podstaknemo i druge investicione fondove da dođu i ulažu u Srbiju, istakao je u Subotici ministar privrede Sertić.

  Ilija Šetka, generalni direktor "Imleka", u okviru kojeg posluje "Mlekara Subotica", objasnio je da će „Mlekara” tokom narednih godinu dana, od svojih dobavljača otkupiti dodatnih 25.000 litara mleka i da je ta nova proizvodnja praktično nalagala da se investira u novu proizvodnu liniju.

  —Novom investicijom uvek se stvara i potreba za zapošljavanjem novih radnika, jer proizvodnja novih 2500 tona sira za izvoz, zasnovana je na preradi dodatnih 25000 tona mleka više i povećanim mogućnostima izvoza za Rusiju. Mlekara Subotica je 2011.  dobila svoj izvozni broj za EU,a ove godine Sertifikat za izvoz u Rusiju, gde će biti plasirano oko 20 posto ukupnog izvoza. Pored fabrika u Srbiji, imamo fabrike i u Bosni, Makedoniji i Crnoj Gori, a strategija našeg razvoja je da ulažemo u sve fabrike, ne samo u centralnu u Padinskoj skeli. Mašina koju smo kupili je među mnogim investicijama iz budućeg investicionog plana, kojim je predviđen ozbiljniji razvoj proizvodnje i izvoz, rekao je Šetka.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja