Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine odobrila sredstva za nova ulaganja u subotičku Bolnicu
  Neonatologija uskoro dobija novi respirator
  28.11.2015.

  Subotička bolnica nastavlja sa opremanjem svojih odelenja.  Zahvaljujući odobrenim sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, ta ustanova za najkasnije 2 meseca, dobiće novi respirator koji će biti smešten na odelenju neonatologije.

  3191_1.jpg
  dr Bogdanka Đapić

  Odelenje neonatologije u subotičkoj bolnici trenutno ima 2 aparata za ventilaciju pluća kod dece, koja su stara 40-ak godina, te je nabavka novog aparata preko potrebna.

  U Upravi subotičke bolnice kažu da se za postojeće aparate na odelenju gde su novorođene bebe, više ne mogu pronaći delovi za zamenu, te da se očekuje da će novi respirator stići za najkasnije dva meseca, a sredstva su već odobrena od strane Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Vrednost novog respiratora je oko 6 miliona dinara.

  — Novi aparat će nam mnogo značiti jer je on preko potreban kod prevremeno rođene dece, obzirom da ona zahtevaju ventilatornu potporu aparata — rekla je za naš list dr Brankica Milisavljević, pomoćnica direktora subotičke bolnice i načelnik Odelenja za neonatologiju.

  Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine dodelila je oko 44 miliona dinara za realizaciju 12 projekata u 9 vojvođanskih opština, za finansiranje i sufinansiranje Projekata u oblasti zdravstvene zaštite.

  U Bolnici završena i prva faza akreditacije

  Prva faza procesa akreditacije - faza samoocenjivanja, završena je u subotičkoj bolnici, što je još jedna novina u toj ustanovi. Proces akreditacije je prema rečima dr Bogdanke Đapić, pomoćnika direktora za podršku medicinskim poslovima i kvalitetu i koordinatorke u postupku akreditacije subotičke bolnice, važan proces ocenjivanja kvaliteta rada ustanove od strane zaposlenih koji u njoj.

  — Akreditacija je važna za našu bolnicu jer nam pruža mogućnost da preispitamo svoje aktivnosti i procenimo ih u skladu sa akreditacionim standardima. Kompletirane radne sveske po timovima (popunjene i samoocenjene), zajedno sa pratećom akreditacionom dokumentacijom poslate su u Agenciju za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije (AZUS) u Beograd, gde se analiziraju od strane formiranog tima spoljnih ocenjivača — kaže dr Đapić.

  Druga faza procesa akreditacije kako je najavljeno iz bolnice, počeće od 6. decembra, kada će tu ustanovu posetiti tim spoljnih ocenjivača, koji će na osnovu viđenog stanja i prethodno analiziranog sadržaja radnih svesaka sprovesti ocenjivanje kvaliteta rada Opšte bolnice Subotica.

  Dr Đapić ističe i da je za bolnicu važno da bude akreditovana jer taj program podstiče ustanovu da unapređuje kvalitet rada. Akreditovani standardi su fokusirani na pacijenta - korisnika usluga i podrazumevaju kontinuirani proces praćenja i lečenja pacijenata od momenta prijema do otpusta a imaju i druge benefite.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja