Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Saopštenje Srpskog pokreta Dveri Subotica povodom izjave Ištvana Pastora predsednika SVM-a
  Prelivaju li se pare za preduzetnike, u džepove SVM-a?
  29.11.2015.

  Srpski pokret Dveri Subotica izrazio je saopštenjem svoj stav povodom izjave Ištvana Pastora, predsednika SVM-a o najavi velike fi nansijske podrške Republike Mađarske MNS-u, za privredne aktivnosti građana mađarske nacionalnosti koji žive u Vojvodini.

  3193_1.jpgNaime, Mađarska vlada je odobrila ulaganje od 50 milijardi forinti (166 miliona evra) u AP Vojvodinu, najveći iznos koji je u poslednjih četvrt veka upućen u neku stranu ekonomiju, saopšteno je 18. novembra, u Budimpešti, tokom posete Ištvana Pastora, predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i vojvođanske Skupštine i Bojana Pajtića, predsednika Vlade Vojvodine.

  —Nosilac tog dogovora sa mađarskom stranom je SVM.  Srpski pokret Dveri je protiv takvog načina rada saveta nacionalnih manjina, koji postaju mesto, gde se veoma lako izvlače pare za stranačke potrebe, a da to ni na koji način zakonski nije sankcionisano. Finansijski kontrolori nisu ni pokušavali da ih kontrolišu. Državni organi bi sve trebalo da stave pod lupu i da se onemogući prelivanje para namenjenih za potrebe preduzetnika i seljaka u džepove članova SVM-a. Zakonom o finasiranju političkih stranaka je nedozvoljeno finansiranje stranaka od strane druge države, pa se nadamo da će državni organi raditi po slovu zakona. Svako nepostupanje povlači i krivičnu odgovornost, saopštavaju Dveri. Srpski pokret Dveri u mnogim aspektima politike podržava premijera Republike Mađarske Viktora Orbana, ali se, kako ističu, nadaju i da „ekonomskim jačanjem Republike Mađarske kao države, neće jačati i njena želja za mešanje u unutrašnje stvari Republike Srbije”.—Nadamo se da će država sprečiti sve malverzacije oko budućeg finansiranja SVM-a iz izvora, koji ne podležu finansijskoj kontroli, ističu predstavnici Dveri Subotica.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja