Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Grad investirao u dogradnju proizvodne hale u Slobodnoj zoni
  „Dunkermotoren - Ametek“ proširuje proizvodnju
  02.12.2015.

  Grad Subotica je dokapitalizovao sredstva za razvoj Slobodne zone Subotica, sa 48 miliona dinara, za dogradnju hale u kojoj će proizvodnju proširiti kompanija „Dunkermotoren - Ametek“ • Rešili smo probleme koje smo ranije imali oko vlasničkih odnosa i funkcionisanja Slobodne zone Subotica, jer je grad Subotica sada većinski vlasnik sa oko 72 odsto kapitala, izjavio je gradonačelnik Maglai

  3203_1.jpg
  Gradonačelnik sa delegacijom u poseti Slobodnoj zoni

  Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, član Gradskog veća za privredu Nebojša Daraboš i pomoćnik gradonačelnika za malu privredu Ljuben Hristov, obišli su 25. novembra radove na dogradnji proizvodne hale u Slobodnoj zoni Subotica.

  —Grad Subotica je dokapitalizovao Slobodnu zonu Subotica sa 48 miliona dinara i iz tih sredstava dograđuje se postojeća hala u kojoj će svoju proizvodnju proširiti kompanija „Dunkermotoren - Ametek“. Rešili smo probleme koje smo ranije imali oko vlasničkih odnosa i funkcionisanja Slobodne zone Subotica, jer je grad Subotica sada većinski vlasnik sa oko 72 odsto kapitala. S druge strane, obezbedili smo investiciju koja je bila neophodna da Slobodna zona može da krene u proširenje svoje hale u kojoj će ’Dunkermotoren - Ametek’, koji je u zakupu, moći da proširi kapacitete, a sledeće godine će zaposliti još 60 radnika.  Zadovoljan sam radom preduzeća Slobodna zona Subotica i JP „Privredno tehnološki parkovi ” koji mogu biti primer čitavoj državi, rekao je Jene Maglai.

  3203_2.jpg
  Proširenje pogona u Slobodnoj zoni doneće i nova zaposlenja

  Nebojša Daraboš je naglasio da je u Industrijskoj zoni Mali Bajmok trenutno zaposleno 4.100 ljudi.

  —Prošle godine, u Industrijskoj zoni Mali Bajmok radilo je oko 2.500 ljudi. Očekujemo da će do kraja sledeće godine tu raditi oko 5.000 ljudi, to je 900 novih radnih mesta u odnosu na trenutno stanje. Radi se i na podsticaju škola, da obrazuju profile koji će moći da odgovore zahtevima investitora, da stiču nova znanja i budu konkurentniji na tržištu - rekao je Nebojša Daraboš.

  Direktorka Slobodne zone Subotica Branislava Stojković Marčetić je navela da je na području Slobodne zone, na površini od 44 hektara, gde posluje pet multinacionalnih kompanija „Simens”, „Kontinental Kontitek”, „Norma grupa”, „Svarovski” i „Dunkermotoren - Ametek”, a u kojima je zaposleno više od 3.000 radnika, izgrađeno preko 80.000 kvadratnih metara poslovnog proizvodnog prostora.  

  —Kompanija „Dunkermotoren - Ametek” će u dograđenom proizvodnom prostoru površine 900 kvadratnih metara postaviti tri nove proizvodne linije. Radovi na proširenju hale trebalo bi da se završe do 31. decembra 2015. godine, istakla je Stojković Marčetić i najavila za 18. januar 2016. godine, početak procesa proizvodnje, a otvaranje ponude za javnu nabavku za projektovanje i izgradnju je danas - 27. novembra.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja