Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Čistka u redovima Saveza vojvođanskih Mađara
  Iz SVM-a izbačeno devet članova Mađarskog pokreta
  06.12.2015.

  Savez vojvođanskih Mađara (SVM) doneo je 2. decembra odluku o isključenju iz stranke devet članova NVO Mađarski pokret, koji su sredinom novembra osnovali frakciju Pokreta unutar odborničke grupe SVM-a, izjavio je medijima Zoltan Devavari, jedan od predstavnika frakcije.

  3221_1.jpgOdluku o isključenju devet članova SVM-a, koji su i članovi Pokreta Mađara, donela je 2. decembra Disciplinska komisija SVM-a, a na odluku će se isključeni članovi žaliti, „jer u Statutu SVM-a nije navedeno da članovi stranke u isto vreme ne mogu biti i članovi civilnih organizacija”, izjavio je agenciji Beta Zoltan Devavari, predstavnik frakcije.

  Mađarski pokret je sredinom novembra osnovao frakciju unutar odborničke grupe SVM-a, u Skupštini Grada Subotice. Iz stranke nije isključen gradonačelnik Jene Maglai, koji je među osnivačima Pokreta Mađara, a dan nakon isključenja devetoro članova, ocenio je kao lošu odluku Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).

  —Na predsedništvu SVM-a sam rekao, da sam protiv pokretanja disciplinskog postupka protiv devet odbornika stranke i mislim da je to veoma loša odluka, rekao je Maglai, ističući da „pokušaji rešavanja problema silom neće dovesti do poboljšanja stanja”.

  Maglai je rekao da sada "niko ne može da kaže šta će biti ubuduće unutar stranke ".

  Od ukupno 16 odbornika, devet odbornika je pristupilo frakciji, nakon čega je SVM protiv njih pokrenuo disciplinski postupak.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja