Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  U Gradskoj kući svečano obeležen desetogodišnji jubilej JKP „Suboticagas”
  Božinović: Gas je najjeftiniji energent budućnosti
  09.12.2015.

  Velikoj većnici Gradske kuće JKP "Suboticagas" obeležilo je 2. decembra, deceniju postojanja i uspešnog rada, a svečanosti povodom jubileja prisustvovali su gradonačelnik, predsednik Skupštine i više zvaničnika Grada, predstavnici Agencije za energetiku, "Srbijagasa" i veliki broj privrednika Subotice.

  3234_1.jpg
  Zaposlenima u JKP „Suboticagas” priznanja, a preduzeću pohvale za uspešno poslovanje 

  Nakon decenije postojanja, JKP „Suboticagas“ snabdeva gasom već preko devet hiljada potrošača, investirano je u 416 kilometara distributivne gasne mreže, a bez gasnih priključaka ima ukupno 630 kilometara priključne mreže.  Snabdeva se sa transportnog sistema JP Srbijagas, a direktor preduzeća Dragan Božinović istakao je da su obezbeđene dovoljne količine gasa za grejnu sezonu, za potrošače u Subotici.

  —Godišnje u Srbiji se potroši dve milijarde kubika gasa, od čega Subotičani potroše između 23 i 25 miliona metara kubnih gasa, rekao je Božinović, a osnivači tog JKP i gradonačelnik Jene Maglai ocenili su, da je „Suboticagas” jedno je od najuspešnijih komunalnih preduzeća u gradu.

  —Ovo je značajan period za Suboticagas.  Možda sam i saučesnik u razdvajanju preduzeća koje je radilo u okviru JKP Subotička Toplana, pre decenije. Dosta je investirano u tehnologiju, a očekujem da će i ove godine JKP "Suboticagas" najviše sredstava ostaviti u budžetu grada, te s razlogom možemo reći da je ovo JKP „Zlatna koka lokalne samouprave”, ocenio je gradonačelnik Maglai.

  3234_2.jpg
  Dragan Božinović, direktor JKP „Suboticagas”

  Direktor JKP „Suboticagas“-a Dragan Božinović istakao je, da će u narednom periodu u politici poslovanja posebno mesto imati subvencionisani potrošači, kao što su predškolske ustanove i škole, kojima će se i pored varijabilnih uslova na tržištu gasa, omogućavati besplatno priključenje na gasnu mrežu.

  —U narednih pet godina, cilj i prioriteti ovom javno komunalnom preduzeću biće povećanje kvaliteta usluga za velike i za male poslovne potrošače, kao i za građane. Decenija uspešnog poslovanja i ostvareni rezultati potvrđuju da i grad kao osnivač može biti zadovoljan razvojem preduzeća koje je među najuspešnijim gradskim JKP, a i naši korisnici uslugama. Namera je da napravimo planove i za narednih pet godina, a prioriteti će biti zasnovani na pružanju sigurnijeg i konfornijeg života građana i naših korisnika, da obezbedimo što više energenta poslovnim potrošačima, a krucijalno je da vodimo brigu i o stabilnom sistemu i zaštiti životne sredine, rekao je direktor Dragan Božinović.

  "Suboticagas" je prema njegovim rečima i finansijskim rezultatima i u tehnološkom smislu, među najuspešnijim javnim preduzećima.

  —Nisu samo brojke pokazatelj uspeha, nego i mnoge promene uslova na tržištu nafte, posebno kada se zna da globalčni tržišni poremećaji mogu da dovedu u pitanje i planove razvoja preduzeća. Nabavkom iz Južnog toka uspevali smo da ostvarimo i povoljnu cenu gasa, ali iz poznatih razloga, sada su već pod lupom neki infrastrukturni projekti.  Računamo da ćemo ipak, uz saradnju Osnivača, sa 50-ak zaposlenih, u prvom planu zadovoljiti potrebe građana, razvoj infrastrukture i potrebe preduzeća, koje danas ima jasnu poslovnu viziju razvoja, usavršavanja kadrova i tehnologije. Pratićemo s poverenjem i smernice Vlade Srbije i nastojanje da gas bude energent budućnosti. Trudićemo se da subvencionisani potrošači, kao i do sada, budu deo poslovne politike preduzeća, koje za 9000 korisnika, distributivnom mrežom u svim mesnim zajednicama pruža usluge, a zadovoljni smo i veoma visokim stepenom naplate svojih usluga - istakao je Božinović.

  Aleksandar Popadić, predstavnik Agencije za energetiku istakao je da Suboticagas ima odlične rezultate u delatnostima distribucije, upravljanja i snabdevanja.

  — Uprkos i promenljivom kursu dolara na tržištu, koje može otežati poslovanje u nekom periodu, očekujemo da će Suboticagas i dalje biti uspešno preduzeće, zahvaljujući dobroj organizaciji i upravljanju. Ovo preduzeće je prvi distributer u Srbiji, koji je usaglasio sistem i uspeo da primenjuje standarde Agencije, ima unificirane merne stanice i tržišne parametre prema stanovništvu i malim i velikim potrošačima, pa verujemo da je lepa budućnost pred "Suboticagasom", rekao je Popadić.

  Na svečanosti su dodeljene jubilarne nagrade zaposlenima i zahvalnice poslovnim partnerima i saradnicima.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja