Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Savet Saveza vojvođanskih Mađara je na sednici održanoj 15. decembra, doneo konačno rešenje
  SVM isključio devet odbornika stranke
  19.12.2015.

  Savet Saveza vojvođanskih Mađara je na sednici održanoj 15. decembra razmotrio prigovore podnete na odluku Disciplinske komisije SVM-a povodom isključenja više odbornika te stranke, koji su istovremeno bili i članovi Pokreta Mađara i doneta je konačna odluka da se oni ipak isključe iz stranke, jer nisu odustali od Platforme Mađarskog pokreta.

  3275_1.jpgNaime, Savet SVM-a je predložio da devet odbornika, koji su u okviru odborničke grupe te stranke, u Skupštini grada Subotice osnovali platformu Mađarskog Pokreta, povuku tu svoju odluku, jer smatraju da samo zajedno mogu dobro obezbediti efikasno i snažno predstavljanje interesa građana Subotice Mađarske nacionalnosti.

  —U višesatnoj raspravi su više puta uzeli učešće i prisutni od ovih devet odbornika, ali nisu izrazili spremnost za povlačenje svoje odluke o formiranju platforme. Članovi Predsedništva, Saveta i sam Ištvan Pastor predsednik Saveza vojvođanskih Mađara su nekoliko puta zamolili disciplinskim postupkom obuhvaćene članove, da se predomisle o svom postupku, koji je u suprotnosti sa Statutom i Pravilnikom o radu stranke i koji su, zaobilazivši sve strukture i organe stranke, saopštili pred javnošću, i to sa govornice Gradske Skupštine. Savet SVM-a, nakon četvorosatne rasprave, sa žaljenjem je prihvatio činjenicu da pripadnici platforme Mađarskog Pokreta, umesto odgovornog rada, koji se zasniva prvenstveno i isključivo na interesima birača, nisu izrazili ni minimalnu želju za saradnju, što nedvosmisleno ukazuje na njihove osnovne ciljeve i namere, i na taj način nisu ostavili drugačiji prostor za Savez vojvođanskih Mađara, osim rešenja koje karakterišu rad svih drugih partija u ovakvim situacijama, saopštili su iz SVM-a.

  Savet Saveza vojvođanskih Mađara je doneo odluku, sa jednim uzdržanim, dva glasa "za" i sa 40 glasova "protiv", odbacio prigovor odbornika Platforme mađarskog Pokreta, pa su Endre Čuso, Dr. Zoltan Devavari, Ištvan Haško, Ilona Husak-Hof, Jožef Hužvar, Ervin Ištvan, Pal Javor, Dr. Marta Kovač Torok i Laslo Ubori - isključeni iz stranke.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja