Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Demokratska stranka saopštila da je Gradska kuća „ponovo u polumraku”
  DS: Građanima beton nije jeftiniji od granita
  20.12.2015.

  Demokratska stranka je uputila saopštenje kojim navodi, da „Grad Subotica štedi i na granitnim pločama, za razliku od Zrenjanina, recimo, gde se ovih dana realizuje projekat popločavanja granitnim kockama prostora oko Gradske kuće”.

  3278_1.jpg 

  - I u Subotici se popločava prostor oko Gradske kuće, ali na takav način da su mnogobrojni građani i mediji poslednjih dana skrenuli pažnju na krajnje problematičan kvalitet izabranih materijala i radova. Pre više od dve godine, kada je pripreman konkurs za idejno rešenje plana uređenja pešačke zone, u propozicijama je jasno stajalo da se popločavanje može projektovati od kamena granita ili klinkera visokog kvaliteta. Radovi na uređenju i popločavanju pešačke zone u jednom gradu izvode se jednom u nekoliko decenija te stoga i primenjeni materijali moraju da budu ne samo estetski primereni, nego i trajni, kažu iz DS-a.

  Demokrate ističu da im je poznato i da je prvonagrađenim rešenjem predviđeno popločavanje granitom.

  - Pre neki dan su, međutim, oko Gradske kuće osvanule jeftine betonske kocke i nekvalitetno izvedeni radovi. Osim toga, Direkcija za izgradnju je tokom 2007. i 2008. godine realizovala projekat osvetljenja čitave teritorije opštine sa 20.000 štedljivih svetiljki. Posebna pažnja je bila posvećena rekonstrukciji javne rasvete u zaštićenom jezgru grada. Kruna projekta bilo je dekorativno osvetljenje Gradske kuće na koje su, verujemo, svi Subotičani bili ponosni.  Neko je, međutim, u sklopu projekta postavljanja betonskih kocki, odlučio da ukloni reflektore koji su iz partera osvetljavali Gradsku kuću, umesto da ih samo pomeri pola metra od objekta ukoliko su bili smetnja pešacima. Pitamo gradsku vlast, ko je doneo odluku da Gradska kuća ponovo bude u polumraku i zašto o urbanističkom planu uređenja pešačke zone nije konsultovana Skupština grada, kada odbornici daju saglasnost i na urbanističke planove od mnogo manjeg značaja.  Ko je samovoljno doneo odluku, da se granitno popločavanje zameni jeftinim betonskim kockama i kolika je vrednost ovako izvedenih radova, postavlja pitanja Informativna služba GrO DS Subotica.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja