Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Raščišćava se prostor u ulici Pal Papa
  Priča se priča ... da „Lidl“ dolazi!
  21.12.2015.

  Posle više od sedam godina od kada je u ulici Pal Papa srušen red kuća i očekivalo se da tu nikne šoping-mol, od čega su investitori tada usled krize odustali, na ovom prostoru nešto je ove nedelje počelo da se radi. Teren se raščišćava od ostataka porušenih kuća i izraslog šiblja, a jedna od mogućnosti koja se najčešće pominje jeste da će „Lidl“ ovde izgraditi svoj tržni centar.

  3280_1.jpg
  Prostor se raščišćava – da li to znači da će Subotica ovde uskoro dobiti novi tržni centar?

  „Izgradnja „Lidla“ je predviđena na Palićkom putu, u sklopu „ritajl parka“, a da li će i ovde biti jedan, nemamo informaciju, toliko znamo da „Lidl“ priprema više objekata u Srbiji i da je njihov običaj da ih sve stave u funkciju u isto vreme, dakle isti dan“, kaže Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika za malu privredu, a na pitanje da li je moguće da će se u Subotici na tako maloj razdaljini naći dva objekta iste kompanije, kaže da to nije isključeno ukoliko oni imaju svoju računicu i možda znaju više od nas o tome da će se potrošačka moć stanovništva u tolikoj meri povećati!

  U Sekretarijatu za građevinske poslove ne znaju za „Lidl“ na ovom prostoru ali imaju informaciju da zemljište pripada jednoj multinacionalnoj kompaniji pod nazivom „Real Estate Development“, koja je pribavila lokacijsku dozvolu za izgradnju tržnog centra. Da bi počela gradnja, međutim, neophodni su im projekti i građevinska dozvola, a njih još nemaju.

  Čak nije izdata ni dozvola za pripremne radove, tako da se ovi poslovi u Pal Papa za sada mogu smatrati samo - uređivanjem do sada zapuštenog prostora.

  M.Radojčin

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja