Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Mađarski pokret nakon isključenja devet svojih članova iz SVM-a ocenjuje:
  Isključenje članova Pokreta je politički revanš
  30.12.2015.

  Mađarski pokret u saopštenju medijima, 17. decembra je saopštio da su sa žaljenjem prihvatili odluku Saveza vojvođanskih Mađara, koji je isključio iz članstva: Endrea Čusoa, dr.  Zoltana Devavarija, Ištvana Haškoa, Ilonu Husak- Hof, Jožefa Hužvara, Ervina Ištvana, Pala Javora, dr.  Martu Kovač-Torok i Lasla Uborija.

  3314_1.jpg—Savet SVM je odbio žalbe svojih sada već isključenih članova, izjavljene protiv prvostepene odluke Disciplinske komisije stranke. Time je odluka o isključenju članova platforme Mađarskog pokreta oformljene unutar Odborničke grupe SVM-a u Skupštini grada Subotica postala pravosnažna. Ovakvim postupanjem je potvrđena ocena, da SVM u svojim redovima ne trpi samostalan način razmišljanja i istupanja, makar to bilo i unutar istovetnog sistema vrednosti, navode iz Mađarskog pokreta.

  Takođe, Mađarski pokret osuđuje netolerantnost SVM-a, jer ne toleriše da njegovi članovi iz te odborničke grupe, samoinicijativno, bez konsultovanja ostalih, podnose inicijativu Skupštini grada.  

  —Suprotno tome, Mađarski pokret smatra prirodnim, da su ovi odbornici bili nezadovoljni da je zamenica šefa Odborničke grupe - u njihovo ime, ali bez njihovog znanja - preduzimala mere, koje su se u tom trenutku činile od velikog značaja. Prirodno je i to da su ovi odbornici svoje nezadovoljstvo izrazili kroz obrazovanje Platforme. Da osnivanje Platforme nije zabranjeno ni Statutom SVM-a, na samoj sednici Saveta je priznao i sam zastupnik optužbe. Počev od toga, isključenje nabrojanih članova Odborničke grupe iz stranke više ne predstavlja pitanje primene statutarnih pravila, već je izraz političkog revanša, prema onima koji su sposobni za samostalni način razmišljanja unutar organizacije i koji očekuju da niko ne sprovodi nikakve mere preko njihovih glava, kažu iz Mađarskog pokreta.

  Mađarski pokret ocenjuje, da je deo rukovodećih ličnosti stranke, na sednici Saveta, nagovestio „oprost grehova” članovima protiv kojih je sproveden disciplinski postupak, ukoliko oni istupe iz Platforme koju su sami obrazovali, kao i iz Mađarskog pokreta.

  Takav pristup, prema shvatanju Mađarskog pokreta, nije u službi ranije deklarisanih stavova tolerancije, prema stavovima koji su različiti od sopstvenih, kao što nije ni u službi stavova koji su upereni ka izgradnji poverenja javnosti.

  — Jedinstvo unutar zajednice, o čemu lider stranke često govori, se usled isključivanja i isključivosti, čini sve daljim i daljim.  Mađarski pokret, uprkos svemu, i ubuduće će istrajati u svojoj težnji ka stvaranju konsenzusa unutar zajednice, saopštili su iz Mađarskog pokreta.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja