Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Naše najmlađe kolege izdale deseti broj novina za mlade i decu „Bocko”
  Poželeli sebi – i stoti broj
  29.12.2015.

  • Naše najmlađe kolege, mali novinari o kojima smo već pisali, a koji prave dečiji list na bunjevačkom za mlade i decu, imali su u utorak, 23. decembra, razloga za slavlje. Njihov mezimac, „Bocko”, kojeg izdaje „Bunjevački medija centar”, obeležio je mali jubilej – deseti broj.

  3318_1.jpg
  Bocko – Boris Bajić, Denis Vukmanov Šimokov, Martina
  Stupar, Maja Rudinski i Jasna Horvacki

  „Svi mi koji smo zajedno krenuli da otkrivamo tajne novinarstva verovatno se nismo nadali da ćemo ovoliko da doguramo.  Kako je raslo naše znanje, uz pomoć naših mentora Nataše i Nikole, tako je rastao i naš „Bocko”, pa se sada možemo pohvaliti da zajedno pravimo list koji izlazi jednom mesečno, za vreme školske godine i to na šesnaest strana.  Ono što je, ipak, važnije od broja strana, jeste da smo dobili priliku da u „Bocku” sami pišemo, da objavljujemo teme koje su nama zanimljive”, moglo se čuti od Martine Stupar koja je bila u ulozi domaćina obeležavanja izlaska desetog broja „Bocka”.

  3318_2.jpg
  Denis Vukmanov Šimokov, pobednik konkursa, seče
  slavljeničku tortu

  U desetom broju „Bocka” nalaze se prilozi iz škola, a mali novinari su ispratili i druge događaje. Bili su na proslavi nacionalnog praznika Bunjevaca u Gradskoj kući u Subotici, na Balu za svetu Katu u Bajmoku, preneli su kako je prošla Evrovizija za decu, a, kao i u prethodnim brojevima, predstavljeni su mladi koji se bave nečin zanimljivim. Kako je deseti „Bocko” izašao uoči Božića, deo novina je posvećen i ovoj temi.

  Bila je to prilika da se proglase i pobednici prvog „Bockovog” konkursa na temu „Rođeni u 21. veku”. Treće mesto su podelile Maja Rudinski i Jasna Horvacki, drugo mesto zaslužio je rad Martine Stupar, dok je prilog Denisa Vukmanova Šimokova zaslužio prvu nagradu – tablet uređaj. Nagrade je najboljima uručio Boris Bajić, direktor „Bunjevačkog medija centra”, a u kojim će se pravcima odvijati rad preneo je Mirko Bajić, urednik, koji je tom prilikom predstavio i novi studio za audio-video i internet produkciju u „Bunjevačkom medija centru”.

  Uz energiju dobijenu iz ukusne slavljeničke torte odmah je počeo rad na pripremanju jedanaestog broja, sa željom da se, kada dođe za to vreme, proslavi i izlazak stotog broja.

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja