Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Gradsko veće usvojilo dopune odluka o kulturnim manifestacijama od posebnog značaja
  Subotica dobila jesenji Festival jevrejske kulture
  04.01.2016.

  Gradsko veće je na 112. sednici, u sredu, 23. decembra, usvojilo Nacrt i predlog Odluke o budžetu grada Subotice za 2016. godinu i uputilo ga odbornicima Skupštine grada, koji su tokom jučerašnjeg dana usvojili budžet za narednu godinu.

  3341_1.jpgNa predložena dokumenta o budžetu grada Subotice za narednu godinu, građani su imali mogućnost da dostave primedbe Sekretarijatu za finansije do ponedeljka, 28. decembra.

  Gradsko veće je dopunom Odluke o utvđivanju kulturnih manifestacija od posebnog značaja za Grad, u manifestacije od posebnog interesa za grad uvrstilo i "Jesenji Festival jevrejske kulture".

  Utvrđen je i predlog odluke o stipendiranju učenika prvih razreda srednje škole deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke, koji je juče usvojila i Skupština Grada.  Naime, na osnovu dopisa srednjih škola tehničke struke sa teritorije Grada Subotice i ukazanih potreba privrede za deficitarnim zanimanjima tehničke struke, sačinjen je predlog odluke o njihovom stipendiranju. Predloženo je da se stipendiraju učenici prvih razreda deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke, koje su utvrđene kao deficitarne, na osnovu izveštaja Nacionalne službe za zapošljavanje i na osnovu stvarnih potreba privrednih subjekata i preporuka srednjih škola tehničke struke sa teritorije Grada Subotice. Predviđeno je dodeljivanje 30 stipendija u iznosu od 3.000,00 dinara, koje bi bile isplaćene u deset jednakih mesečnih rata.

  Kao kriterijumi za dodelu stipendija predviđeni su postignut uspeh i socio-ekonomski status, a dodela bi se vršila putem konkursa. U predlogu Odluke je utvrđeno da Grad obrazuje budžetski Fond za stipendiranje učenika prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke, kao mogućnosti za podršku u finansiranju školovanja tih učenika prvih razreda, tehničke struke u vidu stipendija, kao i zadovoljavanja potreba privrede za deficitarnim zanatskim zanimanjima.

  Zabrana sajma životinja u Hali sportova

  Gradsko veće donelo je i zaključak o korišćenju Hale sportova i donelo odluku da se u u cilju namenskog korišćenja sportskog objekta, koji koristi JP "Stadion", ubuduće zabranjuje održavanje manifestacija u kojima učestvuju životinje.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja