Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Dragi Vučković, načelnik SBO
  Smanjenje sive ekonomije u regionu
  14.01.2016.

  U Severnobačkom okrugu protekle godine je zabeležen trend smanjenja nezaposlenosti i rada na crno, a plan je da se takvim projektima ove godine postigne još više rezultata u privrednom oporavku.

  Prethodne godine u Severnobačkom okrugu održano je nekoliko tribina na kojima je bilo reči o borbi protiv rada na crno jer je u prioritetu inspekcijskih i nadležnih organa da se smanji siva ekonomija.

  3358_1.jpgDragi Vučković, načelnik Severnobačkog okruga, ocenio je da novi Zakon o radnim odnosima predviđa i kontrolu, odnosno sprovođenje nadzora u praksi, što je propisana mera koju Vlada Srbije sprovodi kroz svoju politiku.  Vučković naglašava da su preko određenih projekata uključeni u realizaciju zadataka Vlade i ministarstva, da bi administracija efikasnije sprovodila te mere i pomogla privrednom sektoru da uposle više radnika, jer je cilj i ove godine da se smanji nezaposlenost i siva ekonomija.

  —To znači da bi trebalo zaposleni da budu i formalno-pravno zaštićeni, da ostvare svoja prava, bezbednost i zdravlje na radu. Tokom 2015. godine u Severnobačkom okrugu došlo je do smanjenja nezaposlenosti, kaže Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog okruga, ističući da je borba za nova radna mesta i smanjenje rada na crno obeležila proteklu godinu, a da će u ovoj godini službe u SBO i dalje pratiti sve zakonske i podzakonske akte, koji regulišu pravo ljudi na rad i pravo preduzetnika i firmi da uspešnije posluju.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja