Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Zanatska radnja „Alatnica Mišić” iz Subotice
  Kvalitet ispred kvantiteta
  13.01.2016.

  • Osnivač i vlasnik, Dragan Mišić, nakon završetka Mašinske škole zaposlio se u „Severu” u alatnici gde je izučio posao, stao na noge i 2002. godine prešao u privatnike.  Zanatska radnja „Alatnica Mišić” Subotica, osnovana je kao mala radionica za izradu alata.  Na samom početku učlanio se u Zanatsku zadrugu, u čiji Odbor je kasnije i ušao, da bi se nakon toga pridružio Odboru RPK i uspešno nastavio da gradi svoj privatni posao.

  3377_1.jpg

  Prilagođavajući se uslovima tržišta radionica prerasta u preduzeće za izradu, održavanje i popravku mašinskih delova.  Pod osnovnim principima poslovne politike podrazumeva zadovoljavanje zahteva potrošača, očuvanje i unapređivanje kvaliteta proizvoda i usluga, poštovanje dobavljača i kupaca, dogovorenih rokova, inoviranje i uvođenje novih proizvoda i usluga.

  3377_2.jpg
  Dragan Mišić, osnivač i vlasnik radionice

  Osnovne delatnosti radionice su mašinska i termička obrada, varenje, izrada delova osovina, zupčanika, lančanika, čaura, kardana, alata za štancanje (struganjem, glodanjem, brušenjem, štosovanjem, kaljenjem), remont pumpi, šlajfarica za parket, punilice za meso, remont kamionskih, radnih i poljoprivrednih mašina, delova, održavanje i izrada delova za prehrambene mašine (pekarske, mesarske mašine, itd.) i izrada delova i održavanje mašina za obradu drveta.

  —Imamo odličnu saradnju sa svim privatnim i društvenim firmama, čije visoke standarde zadovoljavamo u potpunosti.  Održavamo „Kontinental”, „Fidelinku”, „Veterinarski zavod”, hotel „Galleria”, a sarađivali smo i sa inostranim klijentima, u Austriji, Mađarskoj, Crnoj Gori i odrađivali privatne narudžbe za Hrvatsku.  Bazirani smo uglavnom na održavanje i izradu delova koji se ne mogu kupiti, radimo strogo po narudžbi, nemamo ništa na lageru i ne posedujemo magacin. U alatnici je zaposleno troje radnika, strugar, glodač dok marketinške poslove vodi Milan Supić, kaže Dragan Mišić.

  Što se stanja u privredi tiče, Dragan kaže da nije lako i da se mora boriti za svaki posao.

  —Neophodno je biti svugde prisutan, imati povoljnu cenu, kvalitet i naravno vreme, jer, uglavnom svima koji se pojave proizvod treba juče ili danas.  Svoj proizvod nemamo, trenutno radimo isključivo uslužno.  Od Sajmova obilazim jedino Subotički u Hali sportova, i nekolicinu puta kao gost u Zrenjaninu, Pančevu... Konkurencija postoji, ali ne smetamo jedni drugima. Svako ima neko svoje tržište. Siva ekonomija svakako predstavlja jedan od većih problema poslovanja današnjice, kaže Mišić.

  Draganov sin Boris planira da preuzme posao i trenutno se obučava na CNC glodalici.

  —Planiramo da ostanemo zanatska radionica koja će da nastavi da zadovoljava i unapređuje prvenstveno kvalitet, saradnju, korektan odnos prema zaposlenima i naravno, da sačuvamo obraz, zaključuje Mišić.

  S. Đurikin

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja