Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Povodom primedbi nekih sugrađana da se hitna stanja u subotičkoj Bolnici ne rešavaju odmah, nadležni u toj ustanovi negiraju takve tvrdnje
  Hitni pacijenti zbrinjavaju se odmah!
  18.01.2016.

  Ovih dana redakciji „Subotičkih novina” stiglo je više pritužbi sugrađana koji se žale na rad lekara u Opštoj bolnici Subotica, odnosno da ne mogu da u momentu kada im je pomoć potrebna, istu ostvare. U Bolnici tvrde da su ovakve tvrdnje neosnovane, jer se kod svih urgentnih stanja sa ili bez uputa, pacijentima ukazuje pomoć.

  3395_1.jpg

  Jedan od novijih primera bio je ovih dana kada se redakciji „Subotičkih novina” obratila Maja iz Subotice (podaci poznati redakciji), koja se požalila da je u skorije vreme imala hitno stanje i uput na odeljenje imunologije u Bolnici, ali da do lekara na tom odeljenju nije mogla doći.

  Kako nam je naša sugrađanka Maja ispričala, dotičnog dana kada je imala zakazan pregled kod dr Dukić na odeljenju imunologije u Bolnici, zatekla je obaveštenje na tabli da doktorka ne radi, te da se pacijenti jave nakon datuma njenog povratka na posao.

  Majino pitanje upućeno našoj redakciji bilo je zašto subotička Bolnica nema bar još jednog imunologa koji bi zamenio jedinu doktorku na tom odeljenju (dr Dukić), koji bi mogao da primi pacijente, a pogotovo u slučajevima kada se prema Majinim rečima, radi o urgentnom stanju kakvo je bilo u njenom slučaju.  Takođe nam je ogorčeno podvukla da je zbog hitnosti bolesti, bila primorana da se obrati lekaru u privatnoj praksi, te da je nedopustivo da u subotičkoj Bolnici na odeljenju imunologije radi samo jedan lekar.

  Bolnica: Tvrdnje neosnovane

  U subotičkoj Opštoj bolnici su nakon što smo zatražili odgovor na primedbu naše sugrađanke Maje, saopštili da se radi o neosnovanim pritužbama, jer je dobro poznato da je na snazi zabrana zapošljavanja novih kadrova pa i lekara od strane Ministarstva zdravlja. Ipak, kako nam je saopšteno iz Uprave te ustanove, lekari iako ih na pojedinim odeljenjima nema dovoljno, svo vreme postižu svoje radne norme, često ih čak i premašuju, odnosno zbrinjavaju sve pacijente bez većih zastoja. Još jednom je ponovljeno i da je na snazi zabrana primanja novih kadrova, odnosno da će deo čak morati i da ode, te da Bolnica nema ingerenciju da rešava ova pitanja.

  Kada su u pitanju hitna stanja, u Bolnici nije novost da se ona rade trenutno, bez uputa i čekanja, potvrdio nam je i dr Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice Subotica.

  — Hitna medicinska pomoć se pruža kod svih urgentnih stanja na mestu medicinske hitnosti ili u zdravtvenoj ustanovi sa ili bez uputa izabranog lekara, u situacijama kada urgentno stanje pacijenta zahteva upućuje se u drugu ustanovu. U konkretnom slučaju da se radilo o urgentnom stanju postupilo bi se na naveden način — podvukao je u izjavi za naš list direktor Bolnice dr Goran Bićanin.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja